Wyświetlanie strony html, która nie ma dokładnego adresu.

0

Witam,
od pewnego czasu borykam sie z problemem a mianowicie:
Chcę wyswietlić stronę html w oknie WebBrowser (np. file:///J:/test.html) ktora znajduje sie w tym samym folderze co program, i wszystko dziala jak nalezy. Program mam oddac na plycie i ty pojawia sie problem, bo jesli kto inny go uruchomi mam tylko niewielka szanse, ze trafi na ten sam znaczek numeryczny (w tym przypadku plyta miala literke J).
probowalem w miejsce literki wstawiac nazwe plyty ale daremnie.

Macie jakies pomysly jak mam odpalic ta strone? Zauwazylem, ze wiele programow dołączanych do gazet (menu z programami do zainstalowania) dziala na zasadzie menu i wyswietlania stron html które sa na plycie.

Moj program ma dzialac na zasadzie klikniecia w panel lub label i automatycznym wyswietleniu strony w oknie WebBrowser. To wszystko.

Czasu mam niewiele wiec prosze o szybka odpowiedz, z gory dzieki!

0

To ci powinno pomóc:
C#: Directory.GetCurrentDirectory
Delphi: ExtractFilePath(Application.ExeName)

0

przepraszam ze nie podalem jezyka: Visual Cpp Windows Form

ta sama komende dostalem od wujka jednak nie mam pojecia gdzie ja upchac

0

W kod programu.

0

czlowieku, moze jestem newbie ale nie jestem debilem
nie rozumiem czy mam zrobic tak:

//instrukcje przycisku, ktory uruchomi strone

Directory::GetCurrentDirectory();
this->webBrowser1->Navigate(test.html);

//instrukcje przycisku, ktory uruchomi strone

czy inaczej, ale jak sie domyslam to nie zadziala

Nie da sie dojsc latwiejsza metoda? Np. poprzez nazwe plyty?

0

Musisz skleić wynik podanej ci metody z nazwą pliku (przez Path.Combine albo zwykłą konkatenację napisów) i przekazać ją jako argument Navigate.

0

Sluchaj, myslalem ze pisze w dziale newbie
nie mam pojecia czym jest Path.Combine, gdybym znal komendy nie przychodzil bym tutaj.
Pierwszy raz uruchamiam visuala a znaczaco rozni sie od konsolowego deva.

Liczylem na to ze kod nie bedzie dlugi a w pierwszej odpowiedzi otrzymam gotowca z instrukcjami
gdzie to wkleic. Zamiast tego mam komendy ktorych nie rozumiem i kpiące ze mnie komentarze, dzieki stary.

1

Liczylem na to ze kod nie bedzie dlugi a w pierwszej odpowiedzi otrzymam gotowca z instrukcjami

Hahahah, przeliczyłeś się.

0

My tu gotowców nie dajemy.

0

nie prosze o cala aplikacje a o jedna, sklejona komende
na pewno mniej sie napracujecie niz w przypadku tlumaczenia prawda?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0