Pascal - Własny moduł

0

Witam napisałęm taki kod na niby wygaszacz ekranu:
user image
I chciałem się zapytać jak mam go wpisać w moduł aby można było go potem wywołać.

0

I chciałem się zapytać jak mam go wpisać w moduł aby można było go potem wywołać.

1.Naucz się bardziej ambitnego pascala
2.Kod wklejamy na forum, nie jako obrazek (w znacznikach)
3.Na google masz napisane jak robić wygaszacze, i nie są to moduły
4.Wygaszacz robi się w środowisku graficznym, nie konsolce (to też w google jest).

0

Ale ja mam na zadanie wpisać go w moduł.

program wygaszacz;
uses Crt;
var
x,y,q:byte;
begin
ClrScr;
Randomize;
repeat
x:=random(80)+1;
if x=80 then
y:=random(24)+1
else
y:=random(25)+1;

Delay(0);
q:=random(15);
TextColor(q);
Write('.');
until KeyPressed;
readln
end.
0

Ale ja mam na zadanie wpisać go w moduł.

No to wtedy to nie będzie wygaszacz ekranu.

Ale...
Widać używasz jakiejś starej książki (jakbym zadanie kojarzył), więc po prostu wpisujesz sobie google 'tworzenie modułów' i tworzysz moduł. Takie trudne? Bo nie masz konkretnego problemu tylko chcesz żebyśmy to za ciebie zrobili.

A temat najlepiej przenieść do newbie.

0

Ale ja mam na zadanie wpisać go w moduł.
najpierw wpisz go do osobnej procedury.
potem procedurę przenieś do osobnego modułu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1