Sprawdzenie poprawności kodu z php

0
  1. Utwórz klasę "klasaTestowa", na jej podstawie obiekt "obiektTestowy".
<?php
class klasaTestowa{
}
$obiektTestowy = new klasaTestowa();
echo 'skrypt dziala poprawnie';
?>
  1. W utworzonej klasie utworzyć metodę "__construct()", która ma wykonywać instrukcję "echo 'test konstruktora';".
<?php
class klasaTestowa{
function _construct()
{
echo 'test konstruktora';
}
}
$klasaTestowa = new klasaTestowa;
$klasaTestowa  -> _construct();
?>
  1. W utworzonej klasie utworzyć metodę "__destruct()", która ma wykonywać instrukcję "echo 'test destruktora';".
<?php
class klasaTestowa{
function __destruct()
{
echo 'test destruktora';
}
}
$klasaTestowa = new klasaTestowa;
$klasaTestowa  -> __destruct();
?>
0

Podoba mi się twój avatar.

0

hehehe jest on adekwatny do mojej wiedzy o programowaniu :D. Dlatego umieściłem te kody bo nie wiem czy są dobrze je napisałem.

0

Źle.

0

Zadania 2. i 3. skonsoliduj, tzn. umieść zarówno __construct, jak i __destruct w tej klasie. Podobnie w tych zadaniach wydaje mi się, iż ma być $obiektTestowy, a nie $klasaTestowa.

0

Przede wszystkim wywalasz to:

$klasaTestowa  -> _construct();

(poza tym brakuje jednego podkreślnika przy "construct")

i to:

$klasaTestowa  -> __destruct();
0

W takim razie ma być takie coś?

<?php
class klasaTestowa{
function __construct()
{
echo 'test konstruktora';
}
}
$obiektTestowy = new klasaTestowa;
?>

ale jak mam bez

$obiektTestowy -> _construct();

to nie wyświetla mi się

echo
0

Nie _construct a __construct. Tam są dwa znaki podkreślenia.

0

Robisz coś takiego:

<?php
class klasaTestowa{
    function __construct()
    {
        echo 'test konstruktora';
    }

    function __destruct()
    {
        echo 'test destruktora';
    }

}

$obiektTestowy = new klasaTestowa;


echo 'skrypt dziala poprawnie';
?>

I wszystko powinno grać

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1