Proste zadanie ze spoja

0

Cześć wszystkim,
zrobiłem sobie proste zadanko ze spoja http://pl.spoj.pl/problems/KC010/ i wydaje się że wszystko gra.
ostatnio nie miałem czasu na programowanie więc może się trochę cofnąłem.
Mam prośbę powiedzcie co można by tu zmienić, poprawić, zrobić inaczej?
No i nie wiem czy słowo "ba4la" ma być liczone jak słowo i czy wyciągać z niego cyfrę.

import java.util.StringTokenizer;
import java.util.regex.Matcher;
import java.util.regex.Pattern;

public class LiczbySlowa {

    public static void main(String[] args) {
	String zdanie = "Ala ma 224 4 koty i 3 psy bla ba4la";
	System.out.println(zdanie);
	System.out.println(liczby(zdanie));
	System.out.println(slowa(zdanie));
	
	System.out.print(policzLiczby(zdanie)+" ");
	System.out.println(policzSlowa(zdanie));
    }
    
    static StringBuilder sameLiczby = new StringBuilder();
    static StringBuilder sameSlowa = new StringBuilder();
    static String liczby(String zdanie) 
    {
	for (int i = 0; i < zdanie.length(); i++) {
	    if (Character.isDigit(zdanie.charAt(i))) {
		sameLiczby.append(zdanie.charAt(i));
	    }
	}
	return sameLiczby.toString();
    }
    
    static String slowa(String zdanie)
    {
	String wynik = null;
	    Pattern p = Pattern.compile(" [0-9]+");
	    Matcher m = p.matcher(zdanie);
	    wynik = m.replaceAll("");
	return wynik;
    }

    static int policzLiczby(String zdanie) 
    {
	int a = 0;
	for (int i = 0; i < sameLiczby.length(); i++) {
	    a++;
	}return a;
    }
    
    static int policzSlowa(String zdanie)
    {
	StringTokenizer tok = new StringTokenizer(slowa(zdanie));
	return tok.countTokens();
    }
} 
Output:
Ala ma 224 4 koty i 3 psy bla ba4la
224434
Ala ma koty i psy bla ba4la
6 7
0

Jak napisał:
2010-01-15 2043 Sebastian Jaszczur
zestawy składają się z liczb całkowitych i wyrazów (wyraz = ciąg liter)
"2KC" nie spełnia warunków zadania

Tak w ogóle "Ala 323 ma kotków 44" // w zadaniu masz napisane iż zliczamy liczby nie cyfry

Output powinnien być:
2 3

Czyli 2 liczby i 3 wyrazy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1