Timer klika procedur-problem

0

Witam
Mam mały problem z timerem, proszę o pomoc jak zadeklarować pojedyncze wykonanie procedury bez wyłączenia timera. Chodzi o to ze pisze mały program wykonujący o wybranej godzinie pewne zdarzenia czasowe, zdarzenia wykonywane będą w dwóch trybach których granice określone sa za pomocą dwóch Tpickerów. W chwili obecnej każda z dwóch grup zdarzeń co prawda następuje po przekroczeniu granicy timepicera jednak do przekroczenia drugiego timepicera wykonywana jest co sekundę. Niestety zatrzymanie zegara nie wchodzi w grę ponieważ działa na nim jeszcze masę innych procedur.

To jedna z moich pierwszych form wiec proszę o wyrozumiałość. A Google wypluł niewiele sensownych informacji.

1

Użyj dodatkowej zmiennej globalnej, a najlepiej odwołuj się do właściwości Tag Timera i jego modyfikuj/sprawdzaj.

0

Ok modyfikacja tag timer działa rewelacyjnie, dzięki wielkie za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0