PHP i APACHE

0

Witam, mam problem z instalacja php5. Robie to wg instrukcji zawartych w książce PHP i MYSQL Tworzenie stron WWW. Jestem na etapie gdy gotowy plik php z funkcja phptest() wrzucam do folderu htdocs. Teraz uruchamiając localhost/test.php powinny wyswietlic sie info odnosnie wersji php itd mi natomiast wyswietla sie jedynie <? phpinfo() ?>. Gdzie jest błąd ? Przeglądarka to chrome.

0

Proponuję ściągnięcie i zainstalowanie gotowego pakietu PHP+APACHE+PERL+MYSQL parę innych przydatnych rzeczy - XAMPP.

0

Zanim napisałeś tego posta zacząłem to robić ;) jednak na koncu instalacji xampp wyskoczył bład! port XXXX jest aktualnie uzywany, instalacja mysql nie powiodła się. Jak to naprawic?
gdy wchodzę w STAn w panelu xamppa Baza danych mySQL jest NIEAKTYWNA

PROBLEM ROZWIAZANY :) POLECAM programik TCPVIEW

1

nie masz żandego innego serwera uruchomionego?
wrzuc do htdocs/katalog/phptest.php
i uruchom localhost/katalog/phptest.php

0

Skype zajmuje port 80, więc jeśli masz/używasz, wyłącz tę aplikację przed uruchomieniem apache.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1