Tytuł aplikacji

0

Cześć, w Delphi, żeby pokazać tytuł aplikacji piszemy:
Application.Title;

w C#:
System.Reflection.Assembly.GetAssembly(typeof(System.Type)).GetName().FullName

Czy naprawdę nie ma prostszego sposobu?

0

Podaj definicję "tytułu aplikacji".

0

podejrzewam, że chodzi o to co jest na przycisku na taskbarze napisane

0

Właśnie, jaki tytuł na pasku tytułowym aplikacji, taskbarze, nazwa w assembly? A to co zrobiłeś, coś nie tak, za bardzo skomplikowane, wątpię żeby się tak robiło..

0
Juhas(niezalogowany) napisał(a)

w C#:
System.Reflection.Assembly.GetAssembly(typeof(System.Type)).GetName().FullName

Na wyświetlenie: nazwy, wersji, obsługiwanej kultury i klucza publicznego dla zestawu chyba nie ma.
A co chciałeś osiągnąć?

0

lenistwo wasze nie ma granic: System.Windows.Forms.Application, np.

Path.GetFileNameWithoutExtension(Application.ExecutablePath)
0
ŁF napisał(a)

lenistwo wasze nie ma granic: System.Windows.Forms.Application, np.

Path.GetFileNameWithoutExtension(Application.ExecutablePath)

Dopiero zaczynam zabawę z C#. Szukałem w necie i znalazłem tylko to, co napisałem. A teraz już wiem:
Application.ProductName. Dzięki za naprowadzenie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1