jak zrobić link w PHP gdzie text linku pobierany jest z bazy

0

Witam !

Mam zagwostkę, chciałem zrobić link za pomocą php gdzie tekst linku pobierany jest z bazy tzn
w bazie przechowuję text linku np: "http://www.4programmers.net"
przy pobieraniu danych z bazy chciałbym aby ten link pokazywał się pod napisam "kliknij"

wygląda to mniej więcej tak
w zmiennej $wyn mam wpisaną wartość linku czyli tekst "http://www.4programmers.net" a kod wygląda tak gdzieś na necie przeczytałem że przed znakami specjalnymi aby wyświetlić te znaki wstawiemy "" więc zrobiłem to w ten sposób

echo '<a href=\"'>.$wyn.'\">Kliknij</a>';
 

ale wychodzi babajaga :)wiecie może jak to zrobić ?
z góry dzięki

0

Chodzi o takie coś?

echo '<a href="'.$wyn.'">Kliknij!</a>';
0

to nie działa

błąd
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in C:\ścieżka dostępu do pliku.php on line 22

ok z innej beczki

jak wyświetlić znak " w php

0
klimba napisał(a)

jak wyświetlić znak " w php

echo '"';
// lub
echo "\"";
0

ok odpaliło

echo '<a href="'.$wyn['nazwa'].'">Kliknij tutaj</a>'; 

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1