krótszy program

0

https://ideone.com/jA94Y
Czy ktoś potrafi napisać krótszy program w c++?

0

Potrafi, i to do tego działający :P Pytanie C też można, jak tak to: https://ideone.com/8Ptk8 (pod warunkiem, że musi zwracać 0, jak nie to można wywalić ten exit(0); i mamy o 8 znaków mniej.

0

przynajmniej trzy linijki można z niego wywalić. No i fakt, że w tej wersji to nie będzie działać poprawnie

0

jaki będzie warunek dla równoramiennego?

0
rufol napisał(a)

jaki będzie warunek dla równoramiennego?

Strzelam, że każdy bok inny i w sumie muszą dawać potrójne pole trójkąta równobocznego.
Ale mogę się mylić.

0

Jak już się bawimy w skracanie to można jeszcze krócej:

main(a,b,c){scanf("%d%d%d",&a,&b,&c);if(a+b>c&&a+c>b&&b+c>a)puts(a*a+b*b==c*c?"prostokatny":a*a+b*b>c*c?"ostrokatny":"rozwartokatny");exit(0);}
0
main(a,b,c,d){scanf("%d%d%d",&a,&b,&c);d=a*a+b*b-c*c;if(a+b>c&a+c>b&b+c>a)puts(d>0?"ostrokatny":d?"rozwartokatny":"prostokatny");}
0

To może jeszcze krok dalej?

main(a,b,c,d){scanf("%d%d%d",&a,&b,&c);d=a*a+b*b-c*c;if(a+b>c&a+c>b&b+c>a)printf("%sokatny\n",d>0?"ostr":d?"rozwart":"prost");}

PS. każdy z tych kodów i tak działa tylko wtedy, gdy c>a, c>b.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1