problem z kompilacja

0

nie moge przeprowadzic kompilacji w CB,
wyświetla mi informacje ze plik wydaje sie być nie zbudoway czy zbudowac po czym w build log pisze
"Execution of 'mingw32-g++.exe -o "D:\Documents\Politechnika\sem 2\programowanie w C\programy\i1z1.exe" "D:\Documents\Politechnika\sem 2\programowanie w C\programy\i1z1.o"' in 'C:\Users\Zygulski\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\CodeBlocks' failed.
Nothing to be done.
"
no i tak w kółko
do tej pozry używałem deva ale chcie sie na cos noweszego przerzucic, tam wszystko chodziło pod devem
mam win 7, nawet specjalnie wersje 10.5 sciagnalem bo mówia ze integracja z 7 ale dalej niee chula :(

0

Sporo osób ma takie problemy, spróbuj stworzyć projekt gdzie indziej. I jeszcze uruchom C::B jako admin, może pomoże już nie pamiętam jak to się rozwiązywało, bo też takie coś miałem.

0

niestety odpaliłem jako admin, program mam na d: także . ale i tak ten sam problem jest :\

0

A budujesz czy klikasz na "Debuguj"?

0

Z tego co napisałeś wynika, że program jest skompilowany w najnowszej wersji. Pozostaje spróbować go uruchomić :)

0

Sciagnales c::b bez mini gw.. W skrocie nie masz zadnego debbugera.

0

Fakt, to może być właśnie z tego powodu.

0

wiecie wciskam f9 czyli to jest build and run...
czyli jak nie mam debuggera , a jak mam zainstalowany min gw (bo przed cb juz na poczatku miałem potem na deva sie przerzuciłem ale mingw nie odistalowałem) i juz druga wersje cb instaluje bo była 8.x a teraz przeczytalem ze 10,5 kompatybilna ale to samo :( to intalki nie mama z automatu dodanego mingw?? a jeśli już jest to go nie wykrywa albo gotrzeba jakoś mu wskazac scieżke ??

0

Usuń tego MinGW, który został po Devie, odinstaluj C::B, które masz, zainstaluj C::B z MinGW w pakiecie (http://sourceforge.net/projects/codeblocks/files/Binaries/10.05/Windows/codeblocks-10.05mingw-setup.exe)- ciesz się działającym środowiskiem, które nie sypnie się w niespodziewanym momencie.

0

albo w ustawieniach c::b poustawiaj odpowiednie ścieżki :]

0

To po co(prócz InteliiSense i sypania) miałby zmieniać IDE?

przykro mi bardzo ale nie rozumiem. Chodziło mi aby dodać ścieżki do kompilatora lub wedytować PATH.

0

Ta, ale wiesz - kompilator Dev'a jest jednym wielkim bugiem, więc po co go dawać do C::B? Już lepiej ściągnąć C::B z kompilatorem z prędkością 30 kb/s :d

0
Macron napisał(a)

Ta, ale wiesz - kompilator Dev'a jest jednym wielkim bugiem, więc po co go dawać do C::B? Już lepiej ściągnąć C::B z kompilatorem z prędkością 30 kb/s :d

Z taką prędkością pobierałbyś go około 5 godzin.

0

Powtórzę się.. Nie masz debuggera. Na stronie c b masz 2 instalki, jedna bez debuggera a druga z (poznasz po tym, ze więcej waży). A gdyby został Ci jakiś de bugger to przy pierwszym uruchomieniu cb zapytało by się jakiego chcesz używać..

0
Macron napisał(a)

Ale i tak by było warto :). Dokładniej to ok. 5.7h

Przestań wreszcie podpierdalać ten internet!

0

@Sąsiad To weź go zabezpiecz inaczej niż "hasło123" -_-
@ontopic To był dobry wybór zamiana IDE na C::B, ale jak zamieniasz IDE - zamień kompilator.

0

odistalowałem wszystko zainstalowałem tylko CB (w linku znalazłem tylko 1) ale wklepałem w google c::B z minigw i zajmuje tyle samo tylko ze teraz nie wyskakuje bład a w ogóle jak klikam f9 to nic nie robi :( chyba coś może z tym minigw być jeszcze bo zauważyłęm ze okienko debug ma szare apisy (te co sie opcji kliknac nie da)

0

ślepy nie ślepy ale dzięki wam dałem rade dzięki ;)

0

Wszystko jest na codeblocks.org i na 100% są
Tam 2 linki, jestem waży około 70 mb a drugi nieco ponad 10..

0

debug ma szare apisy (te co sie opcji kliknac nie da)

W C:B z MinGW debugować możesz tylko projekty, pojedynczych plików się nie da - może stąd problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1