wysyłanie pliku na serwer

0

Otóż mam taki problem gdyż chcę dodać plik log.txt na serwer (ftp) i nie wiem jak to zrobić

mój kod c++ na razie wygląda tak:

#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

int wiek;
int miesiac;
int rok;
int dzien;
string miejscowosc;


int main ()
{
	cout << "Podaj swoj wiek: "; // użytkownik podaje swój wiek
	cin >> wiek;
	cout << "Podaj swoj rok urodzenia: "; // użytkownik podaje swój rok urodzenia
	cin >> rok;	
	cout << "Podaj swoj miesiac urodzenia (w cyfrach): "; // użytkownik podaje swój miesiąc urodzenia
	cin >> miesiac;
	cout << "Podaj swoj dzien urodzenia: "; // użytkownik podaje swój dzien urodzenia
	cin >> dzien;
	cout << "Podaj swoja miejscowosc w ktorej mieszkasz: ";
	cin >> miejscowosc;
	cout << "Twoja data urodzenia to: " << dzien << "/" << miesiac << "/" << rok << endl; // użytkownikowi wyświetla się data urodzenia
	cout << "A twoj wiek to " << wiek << endl; // użytkownikowi wyświetla się wiek
	cout << "Mieszkasz w: " << miejscowosc << endl; // użytkownikowi wyświetla się miejscowość w której mieszka
	system ("ver >> log.txt"); // spisuje wersje systemu do log.txt
	system ("ipconfig/all >> log.txt"); // spisuje polaczenie sieciowe do log.txt
	system ("vol c: >> log.txt"); // spisuje wolum partycji c do log.txt
	system ("vol d: >> log.txt"); // spisuje wolum partycji d do log.txt
	system ("vol e: >> log.txt"); // spisuje wolum partycji e do log.txt
	system ("start log.txt"); // włącza się log.txt
	system ("print log.txt"); // drukuje się log.txt
	return(0);
}

Jestem w tym początkujący i na razie jest to mój 1 program ;/
Robię ten program w visual studio 2008 prof

0

Jestem w tym początkujący i na razie jest to mój 1 program ;/

Pierwszy?
Pierwszy to raczej powinien być 'Hello World'.

system

To zło!
Nigdy tego nie używaj!

0
Patryk27 napisał(a)
system

To zło!

Niby czemu?

0

nie chodzi mi o to polecenie "system" gdyż ono jest tylko dlatego że nie umiem inaczej napisać wersję systemu w pliku log.txt, chodzi mi o to aby wysłać ten plik na serwer

0

http://lmgtfy.com/?q=c%2B%2B+ftp+library

Chociaż rzeczywiście, na pierwszy program mały jest sens ładować sobie od razu obsługę sieci... Najpierw trzeba chodzić, potem skakać.

0

Najpierw trzeba chodzić, potem skakać.

Ja tam wolę najpierw skakać a potem chodzić ;)

0

Najlepsze rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to biblioteka cURL. Prosta, stabilna i elastyczna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1