EAccessViolation czego sie tyczy

0

Siemka wyskakuje mi Projekt raised excption class EAccessViolation with message 'Access volation ad adress 0047c5b6' Czego sie to moze tyczyć? mam procedure i w ostatnim argumencie mi podswietla błąd tylko nic nie pisze tylko go podswietla

0

Czytanie poza zakresem tablicy lub odwołanie do obiektu, który wskazuje na nil. Najlepiej pokaż kod.

0
function TDyskOdwTransLaplacea.WykresOryginlu(Image:TImage;
                    Ty1,Ty2,NazwaOryg,NazwaX:String;
                    MnozY,MnozX:TFloat):Integer;
   var i:Integer;
   begin
     if FJestOryginal then
       begin
         FImage:=Image;
         FW:=TWykresy.Create(FImage,FN,1);
         with FW do
           begin
             FWyk[0].Tytul.Opis:=Ty1;
             FWyk[1].Tytul.Opis:=Ty2;
             FWyk[0].Nazwa.Opis:=NazwaX;
             FWyk[1].Nazwa.Opis:=NazwaOryg;
             for i:=0 to FN do
               begin
                 FWyk[0].Wek[i]:=FTY.A[i,1]*MnozX; ;
                 FWyk[1].Wek[i]:=FTY.A[i,2]*MnozY;
               end{i};
            WykresyXY;
            FJestWykres:=True; Result:=0;
          end{FW};
       end else Result:=18
   end {WykresOryginlu}; 

sypie sie do ostatniego argumentu tej funkcji

0

najwyższy czas się dowiedzieć co to jest debugger i do czego służy.
BTW z tego kodu to sobie możesz co najwyżej powróżyć...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0