htaccess możliwość dopisania po slash'u

0

Mój plik .htaccess wygląda tak:

RewriteEngine on
RewriteRule ^kontakt kontakt.php [L]

Przy prawidłowym wpisaniu adresu, czyli mojadomena.pl/kontakt wszystko działa jak należy.
Niestety użytkownik może dopisać po w adresie "/" a po nim dowolną ilość znaków. Wtedy wyświetla się strona kontakt.php, ale błędnie. Po dopisaniu slasha na końcu też błędnie. Musi być bez slasha na końcu, aby prawidłowo działać.

Pytanie: Jak temu zaradzić?

0

Wyrażenia regularne.

0

Jestem zmuszony prosić o jakąś podpowiedź.
Próbowałem dopisywać jakieś /?$ itp, ale nadal nic.

0

Proponuję wpisać w google "kurs wyrażeń regularnych" albo "kurs mod_rewrite" i dowiesz się tego przy pierwszym podanym przykładzie.

0

Błędnie = nie ma grafiki, CSS-ów, etc? Zastosuj sciezki bezwzgledne.

0
Kwpolska napisał(a)

Błędnie = nie ma grafiki, CSS-ów, etc? Zastosuj sciezki bezwzgledne.

Tak właśnie to mam na myśli.
Będę zaraz testował ostatni sposób jaki znalazłem, jak nie wyjdzie to zrobię właśnie tak jak piszesz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1