Konsola windows w GUI aplikacji

0

Witam.
Czy istnieje możliwość zrobienia GUI na którym osadzony będzie 1 przycisk oraz osadzona konsola windows/unix?
Szukałem w internecie podobnych tematów ale nic konkretnego nie udało mi się znaleźć.
Będę wdzięczny za pomoc.

0

W windowsie nie wiem jak to tam jest, ale na Linuksie da się osadzić "program" Konsole w dowolnej aplikacji, tak to jest zrobione w m.in. edytorze Kate i przeglądarce Dolphin. Ewentualnie użyć innego osadzalnego emulatora konsoli.

Jeżeli chodzi ci o wypisywanie na to tylko, to możesz przenieść na dany komponent wyjście, albo zrobić odpowiedni interfejs, dzięki któremu dopisujesz na koniec tylko, a całość jest wyświetlane za pomocą np. TextArea, a wejście można zrealizować przy pomocy tzw. TextField (ten jednowierszowy).

0

To coś w złym miejscu imo szukałeś Bracie:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms682073(VS.85).aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0