DELETE z bazy przy dynamicznym LIMIT

2011-09-08 10:16
0

Witam,

Mam następujący problem.

Mam w pętli usuwać wiersze z tabeli. Liczbę usuwanych wierszu określa użytkownik więc napiasałem w C# następujący kod:


SqlCECommand delete = połączenie.CreateCommand();
delete.CommandText = "DELETE FROM tabela_a LIMIT"+limit.ToString(); // int limit, podaje użytkownik w okienku
delete.ExecuteNonQuery();

niestety nie działa. Z góry dziękuję za podpowiedź gdzie robię błąd.

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 10:40
0

na pewno brakuje spacji za slowem LIMIT


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 10:58
0

Dzięki za podpowiedź, ale nadal nie działa gdy dochodzi do tego momentu zgłasza następujący komunikat

"There was an error parsing the query. [token line number = 1,Token line offset = 23, Token in error = LIMIT]"

Z góry dziękuję za kolejne podpowiedzi. Tak na marginesie piszę w Visual C# 2010 Express

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 13:59
0

Wypisz sobie gdzieś to zapytanie i zobacz czy jest poprawne, albo po prostu wklej tutaj.


"(...) otherwise, the behavior is undefined".

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 14:53
0

Takie zapytanie MySQL jest błędne: DELETE FROM tabela LIMIT liczba
Zrób tak: DELETE FROM tabela LIMIT 0, liczba
;)

http://php.about.com/od/mysqlcommands/g/Limit_sql.htm


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2011-09-08 14:54
LIMIT <liczba> jest poprawne wg. dokumentacji MySQL. To nie jest to samo limit co przy SELECT. - Endrju 2011-09-08 14:59
Ale chyba nie zaszkodzi sprawdzić? - Patryk27 2011-09-08 15:04

Pozostało 580 znaków

2011-09-09 09:48
pan kuba
0

Ten Microsoftowy SQL nie obsługuje słówka kluczowego limit.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0