zaznaczanie STATIC-a

Odpowiedz Nowy wątek
2011-09-06 15:31
fbase53
0

Co mam zrobić, aby user mógł zaznaczyć tekst, który jest w static-u? Tak jak jest np. w przeglądarkach?

Pozostało 580 znaków

2011-09-06 15:45
0

Użyć takiej kontrolki, która umożliwia zaznaczanie tekstu. Tak jak w przeglądarkach (cokolwiek to znaczy).

Pozostało 580 znaków

2011-09-06 16:00
0

ja w delphi/borland C++ builder takie rzeczy robię tak: wstawiam zwykłe memo lub Edita (textBox w visualu), ustawiam na ReadOnly, wywalam obramowanie i tło na przeźroczyste


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░

Pozostało 580 znaków

2011-09-06 16:05
fbase53
0

dzięki krwq, ale jak usunąć obramowanie i dać przeźroczyste tło?

Pozostało 580 znaków

2011-09-06 16:21
0

w visualu jeszcze nie wiem, w delphi/borland C++:
BorderStyle = bsNone;
ParentColor = true; <-- to nie jest co prawda przeźroczysty ale kolor taki sam jak tło okna
ReadOnly = true;


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░
edytowany 5x, ostatnio: krwq, 2011-09-06 16:27

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 15:42
fbase53
0

a normalnie, czyli w Code::Blocks albo Dev-C++?

Pozostało 580 znaków

2011-09-08 16:13
0

Powinno być context menu w stylu 'Properties' po kliknięciu na kontrolkę siedzącą na formie,i w nim to siedzieć.Innaczej czeka cię czytanie dokumentacji


"Sugeruję wyobrazić sobie Słońce widziane z orbity Merkurego, a następnie dupę tej wielkości. W takiej właśnie dupie specjalista ma teksty o wspaniałej atmosferze, pracy pełnej wyzwań i tworzeniu innowacyjnych rozwiązań. Pracuje się po to, żeby zarabiać, a z resztą specjalista sobie poradzi we własnym zakresie, nawet jeśli firma mieści się w okopie na granicy obu Korei."
-somekind,
konkretny człowiek-konkretny przekaz :]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0