Delphi - Append - błąd I/O 32

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-26 20:54
0

na prawde nie rozumiem czemu się wysrywa, może ktoś mnie oświeci bo wedle wszelkich prawideł powinno działać

  function TLB.addRow(): string;  
  var TF: TextFile;      
      S: string;
  begin
    AssignFile(TF, getFilePath());
    Reset(TF);
    //(jakieś tam polecenia do odczytywania wartości)
    CloseFile(TF);
    Append(TF); // bach błąd I/O 32
    Write(TF, S);
    CloseFile(TF);
  end;
edytowany 1x, ostatnio: JacekKw, 2011-08-26 20:54

Pozostało 580 znaków

2011-08-26 21:09
ŁF
0

assignfile ponownie wywołaj


Pozostało 580 znaków

2011-08-26 22:55
0

To daj reset a potem TextSeek'iem pojedź. Mi to wygląda na jakiś błąd parsowania pliku tekstowego (ale nie udało mi się znaleźć tego kodu błędu).


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.
edytowany 1x, ostatnio: payl, 2011-08-26 22:56
TextSeek'iem? - JacekKw 2011-08-27 10:57
Tak, TextSeek'iem. Jak nie wiesz co to to masz google. - payl 2011-08-27 14:35

Pozostało 580 znaków

2011-08-26 23:21
0

Zapewne chodzi o ERROR_SHARING_VIOLATION

Pozostało 580 znaków

2011-08-27 10:57

Potestowałem troche znowu:

  AssignFile(TF, KStext.getFilePath());
  Append(TF);
  Write(TF, 'test zapisu');

Coś takiego działa na moim pliku bez zarzutów. Bład musi być związany z operacjami poprzednich wywoływanych w trakcie działania funkcji. Niestety nie jestem w stanie określić w jaki sposób ma to wpływ. Chyba zaraz będe mieć rozwiązanie...

EDIT: Tak jest, głupi błąd z mojej strony. W poprzednich wywoływanych funkcjach otwierałem plik metodą Reset, lecz go nie zamykałem. Wystarczyło pododawać CloseFile we wszystkich niedokonczonych w ten sposób funkcjach

edytowany 3x, ostatnio: JacekKw, 2011-08-27 11:17

Pozostało 580 znaków

2011-08-27 12:02
0
JacekKw napisał(a)

W poprzednich wywoływanych funkcjach otwierałem plik metodą Reset, lecz go nie zamykałem.

I dlatego dostawałeś ERROR_SHARING_VIOLATION.

dostawałem I/O 32 Error :P - JacekKw 2011-08-27 14:17
A to nie jest ERROR_SHARING_VIOLATION? No właśnie. - payl 2011-08-27 14:34

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0