Jak Zrobic Liste Plikow?

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-22 15:39
GostekPro
0

Witam chcialbym miec liste plikow oraz jak nacisne na nazwe pliku to zawartosc pliku txt bedzie w memo
jak to zrobic?

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-08-22 15:43
0
FindFirst
Memo.LoadFromFile(...)

Myślenie nie boli :P


Pozostało 580 znaków

2011-08-22 15:52
0

jak to zrobic?

Użyj swojej niewątpliwej wiedzy programistycznej aby uzyskać zamierzony efekt!

A jak się nie uda, to się naucz programować i wtedy ponów próbę.

P.S. Przenieść to do neeewbie.


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.
edytowany 2x, ostatnio: payl, 2011-08-22 15:53

Pozostało 580 znaków

2011-08-22 15:54
0

Najprościej do ListBox'a

var s:string;
//...
  s:='ścieżka_do_katalogu\*.txt'#0;
  ListBox1.Perform(LB_DIR,DDL_READWRITE,LongInt(@s[1]));
//...
//i oprogramować zdarzenie OnClick tego ListBox'a
to jest rzeczywiście najprostsze. szczególnie dla początkujących - krwq 2011-08-22 17:39

Pozostało 580 znaków

2011-08-22 16:24
GostekPro
0

nie dziala mi to wklejam do listbox1click a jak to wklejam do onlick pisze is not a valid indentifier
znam podstawy delphi itp zrobilem aktywacje kluczem itp
ale takiego czegos nie znam wiec jestem newbie mozecie mi wytlumaczyc jak to wszystko zrobic zeby dzialalo to wkleic tam a to tam ...

Pozostało 580 znaków

2011-08-22 16:38
0

pisze is not a valid identifier

Podaj cały komunikat błędu.
Poza tym, powinieneś popróbować sobie sam z nim poradzić, a nie - mam błąd: napiszę na forum, niech oni sobie wywróżą sami kod, itd.

Sposób pelsta:

var s:string;
begin
  s:='ścieżka_do_katalogu\*.txt'#0;
  ListBox1.Perform(LB_DIR,DDL_READWRITE,LongInt(@s[1]));

Wklejasz np.do OnCreate formy.
A jeżeli chcesz użyć FindFirst, to bierz się za naukę (pierwszy lepszy tutorial, czy nawet MSDN i jedziesz!) :P

znam podstawy delphi itp zrobilem aktywacje kluczem itp

Metodą if klucz='hello world' then? :D


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2011-08-22 16:38

Pozostało 580 znaków

2011-08-22 16:39
4

nie dziala mi to wklejam do listbox1click a jak to wklejam do onlick pisze is not a valid indentifier

Pomoc TO NIE pisanie kodu za ciebie!!!

Naucz się programować!!!
Gdzie? www.google.pl
Jak? Czytając.
Czemu? Bo nie rozwiązujemy problemów za innych!


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.
edytowany 1x, ostatnio: payl, 2011-08-22 16:39
Jestem za! :) - Patryk27 2011-08-22 16:54

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0