Witam, dopiero zaczelem ogarniac framework Java Server Faces i mam maly problem, jesli chodzi o strukture katalogu w eclipse.Opis problemu dosc dlugi, ale chcialbym opisac go dokladnie. Po utworzeniu projektu jsf jest np. w katalogu folder Java Ressources i w nim katalog src, gdzie umieszczam komponenty (klasy). I tu mam jedno z kilku pytan, mianowicie w jaki sposob mozna w folderze zrodlowym src umiescic jeszcze podfoldery np. java, com, jsf? Chodzi mi o to ze pozniej pliki .war maja strukture np. classes/java/com/jsf . Nie wiem jak mozna utworzyc w srodowisku podkatalogi do src, aby osiagnac ten resultat. Teraz chcialbym opisac, w ktore katalogi, jakie pliki laduje, bo tez nie jestem pewny czy poprawnie to robie. Pliki index.xhtml i inne z rozszerzeniem .xhtml umieszczam w katalogu WebContent. Klasy jak wyzej wspomnialem w katalogu src. Inne pliki sa generowanie i umieszczane automatycznie. Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie powinienem najlepiej umiescic plik z rozszerzeniem .properties, czyli w tym przypadku pakiet komunikatow. Umieszczalem go w src, tworzylem nowa sciezke dostepu, ale tylko w katalogu WebContent stronka jsf zostala wyswietlona bez errorow, ale bez komunikatow zawartych w pliku messages.properties. Tutorial mam z ksiazki, ale wrzuce kod odnosnie tych plikow .properties, dokladniej element ktory dodawalem do pliku faces-config.xml :


Gdy plik umiescilem w katalogu src, dodalem nastepujacy element 

<application>
     <resource-bundle>
          <base-name>src</base-name>
          <var>msgs</var>
    </resource-bundle>
</application>

Po dodaniu nowego folderu w WebContent/WEB-INF/hi 

<application>
     <resource-bundle>
          <base-name>WebContent.WEB-INF.hi</base-name>
          <var>msgs</var>
    </resource-bundle>
</application>

Po dodaniu pliku tylko do WebContent 

<application>
     <resource-bundle>
          <base-name></base-name>
          <var>msgs</var>
    </resource-bundle>
</application>

W tej ostatniej wersji stronka zostala wyswietlona, ale bez wiadomosci z pliku messages.properties.

Pewnie dla niektorych wyda sie to blache, no ale dla poczatkujacych jest to zupelnie cos nowego

Za wszelka pomoc wielkie dzieki!!!