Problem z pobieraniem plików - delphi, lazarus

0

Mam napisane programy w Delphi i Lazarusie, które pobierają plik z sieci i coś tam sobie na nich robią.
Sam kod programów jest dobry, ponieważ na laptopie działa, a na stacjonarnym przestało.
Do dzisiaj wszystko było prawidło, a nagle przestały pobierać się pliki na kompie stacjonarnym, w czym tkwi problem?

0

1.Daj chociaż kawałek kodu.
2.Na jakim serwerze są pliki?

0
Patryk27 napisał(a)

1.Daj chociaż kawałek kodu.

UrlMon.UrlDownloadToFile(nil,'http://xxx.pl/xxx.txt','xxx.txt',0,nil);
 s := TFileStream.Create('.\xxx.txt', fmOpenWrite or fmCreate);
httpgetbinary(('http://xxx.pl/xxx.txt'), s);

Kody są prawidłowe, na laptopie działają, coś się stało w stacjonarnym, że nie działa.

Patryk27 napisał(a)

2.Na jakim serwerze są pliki?

Próbowałem na dwóch swoich, jak i z kilku dowolnych podając link do jakiejś grafiki w sieci i nie pobiera.

0

A inne aplikacje sieciowe działają?
Nie - problem z internetem!
Tak - firewall lub jakieś inne coś blokuje.

0
payl napisał(a)

A inne aplikacje sieciowe działają?
Wszystko inne działa.

payl napisał(a)

Nie - problem z internetem!
W tej samej sieci jest laptop i na nim wszystko działa.

payl napisał(a)

Tak - firewall lub jakieś inne coś blokuje.
Mam NIS2011, dodałem aplikacje do wyjątków, wyłączyłem NIS-a, ale problem nadal występuje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1