bezpośrednie linki do plików youtube/wrzuta

0

Witam! Jak ze zwykłego linku do wrzuty/youtube wyciągnąć bezpośredni link do pliku? Szukałem w źródle stron jednak to chyba nie tam jest zawarte. z góry dzięki

0

Możesz skorzystać z tego http://youtubefisher.codeplex.com/SourceControl/list/changesets , bo na chwilę obecną działa. Ogarnięcie kodu zajmie Ci chwile i nie zapomnij podziękować Panom z projectu !; )

1

Linka do pobrania z wrzuty nie ma bezpośrednio w źródle strony, tylko w pliku xml. A na youtube jest w źródle. Np. link do pobrania filmu w jakości 360p po przetworzeniu wygląda tak:

http://v4.lscache7.c.youtube.com/videoplayback?sparams=id%2Cexpire%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Cratebypass&fexp=904716%2C909601&itag=18&ip=79.0.0.0&signature=6B41CBA526DBEC24AF268F828C671EB3071D15AB.3AC09CC1DABA749DA93736C1E61BAAA4638E8EF3&sver=3&ratebypass=yes&expire=1313434800&key=yt1&ipbits=8&id=8f9fb22a10ddeb8b&quality=medium&fallback_host=tc.v4.cache7.c.youtube.com&&title=Eminem+-+Not+Afraid

W źródle szukaj ciągów znaków zaczynających się od

http%253A%252F%252Fo-o.preferred.tpnet

0

dzięki wielkie za wrzute. Jednak jeśli chodzi o youtube to nawet ten twój link mi nie działa, odmówiono dostępu. Te linki w źródle są w jakiś sposób kodowane?

0
Markness napisał(a)

dzięki wielkie za wrzute. Jednak jeśli chodzi o youtube to nawet ten twój link mi nie działa, odmówiono dostępu. Te linki w źródle są w jakiś sposób kodowane?

Dziwne. Ja z tego linka normalnie mogę pobrać. Są kodowane, ale nie wiem czy sposób w jaki kodują ma jakąś nazwę. Ja po prostu usuwam zbędne znaki i niektóre podmieniam, tak by został poprawny link.

0

probowalem w FF IE i Chrome i odmówiono dostępu. No ok to przynajmniej dzięki za wrzute!

0

Wstaw tu część źródła strony youtube np. tej , to co jest po

flashvars=
To spróbuje się wyciągnąć link. Bo sam jestem ciekawy jak u Ciebie to wygląda.

0

@Markness: co do wrzuty nie będę się produkował. Wszystko już wyjaśniłem i pokazałem co wiem w temacie pod tym adresem: Pobieranie plików z youtube i innych wprawdzie było pytanie o YouTube więc mogłeś mieć problemy ze znalezieniem tematu, ale teraz link zindeksuje się też tutaj.

0

z wrzutą sobie ładnie poradziłem o programik działa. jeśli chodzi o youtube to @prisixn to mam w źródle:

flashvars="user_age=21&logwatch=1&url_encoded_fmt_stream_map=url%3Dhttp%253A%252F%252Fo-o.preferred.tpnet-waw1.v12.lscache3.c.youtube.com%252Fvideoplayback%253Fsparams%253Did%25252Cexpire%25252Cip%25252Cipbits%25252Citag%25252Cratebypass%25252Coc%25253AU0hQSFRQVF9FSkNOMF9MSlhF%2526itag%253D43%2526ip%253D0.0.0.0%2526signature%253DBF18880C80CA351FE4ABD77D2CBED60CE150896F.C059C8DE5688DA1D8233A1236E9E3BED1FA14C2D%2526sver%253D3%2526ratebypass%253Dyes%2526expire%253D1313456400%2526key%253Dyt1%2526ipbits%253D0%2526id%253D8b471881b909f882%26quality%3Dmedium%26fallback_host%3Dtc.v12.cache3.c.youtube.com%26type%3Dvideo%252Fwebm%253B%2Bcodecs%253D%2522vp8.0%252C%2Bvorbis%2522%26itag%3D43%2Curl%3Dhttp%253A%252F%252Fo-o.preferred.tpnet-waw1.v24.lscache4.c.youtube.com%252Fvideoplayback%253Fsparams%253Did%25252Cexpire%25252Cip%25252Cipbits%25252Citag%25252Calgorithm%25252Cburst%25252Cfactor%25252Coc%25253AU0hQSFRQVF9FSkNOMF9MSlhF%2526algorithm%253Dthrottle-factor%2526itag%253D34%2526ip%253D0.0.0.0%2526burst%253D40%2526sver%253D3%2526signature%253D3FD3E032184C852C9D58B1966F7509F50D9A95A3.5CD03100E261D70F356FF3D4A34033065C10A54B%2526expire%253D1313456400%2526key%253Dyt1%2526ipbits%253D0%2526factor%253D1.25%2526id%253D8b471881b909f882%26quality%3Dmedium%26fallback_host%3Dtc.v24.cache4.c.youtube.com%26type%3Dvideo%252Fx-flv%26itag%3D34%2Curl%3Dhttp%253A%252F%252Fo-o.preferred.tpnet-waw1.v11.lscache4.c.youtube.com%252Fvideoplayback%253Fsparams%253Did%25252Cexpire%25252Cip%25252Cipbits%25252Citag%25252Cratebypass%25252Coc%25253AU0hQSFRQVF9FSkNOMF9MSlhF%2526itag%253D18%2526ip%253D0.0.0.0%2526signature%253DAE892EB9534CD481BD6C11696D9D6146E82514FC.AF9D6FF61679D9EAF7E0ACC9A9BC4ACA8149B479%2526sver%253D3%2526ratebypass%253Dyes%2526expire%253D1313456400%2526key%253Dyt1%2526ipbits%253D0%2526id%253D8b471881b909f882%26quality%3Dmedium%26fallback_host%3Dtc.v11.cache4.c.youtube.com%26type%3Dvideo%252Fmp4%253B%2Bcodecs%253D%2522avc1.42001E%252C%2Bmp4a.40.2%2522%26itag%3D18%2Curl%3Dhttp%253A%252F%252Fo-o.preferred.tpnet-waw1.v19.lscache8.c.youtube.com%252Fvideoplayback%253Fsparams%253Did%25252Cexpire%25252Cip%25252Cipbits%25252Citag%25252Calgorithm%25252Cburst%25252Cfactor%25252Coc%25253AU0hQSFRQVF9FSkNOMF9MSlhF%2526algorithm%253Dthrottle-factor%2526itag%253D5%2526ip%253D0.0.0.0%2526burst%253D40%2526sver%253D3%2526signature%253D2C33FCD5F766E4F48167879132C8F296772692BB.170D2DD8139C21B23CF08AD926FA7C1FCBAD8FB8%2526expire%253D1313456400%2526key%253Dyt1%2526ipbits%253D0%2526factor%253D1.25%2526id%253D8b471881b909f882%26quality%3Dsmall%26fallback_host%3Dtc.v19.cache8.c.youtube.com%26type%3Dvideo%252Fx-flv%26itag%3D5&enablecsi=1&watermark=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fswf%2Flogo-vfl_bP6ud.swf%2Chttp%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fswf%2Fhdlogo-vfloR6wva.swf&sourceid=r&timestamp=1313431285&allow_embed=1&watch_ajax_token=jgBQvlW8WMxpbz5KO3z7F0fSPid8MTMxMzUxNzY4NUAxMzEzNDMxMjg1&vq=auto&showpopout=1&autohide=3&hl=pl_PL&csi_page_type=watch5&keywords=yt%3Acrop%3D4%3A3%2C2pac%2Ctupac%2Chitem%2Cup%2Cdiss%2Cnajlepszy%2Cbig%2Cusa%2Cnapisy%2Cpl%2Ckrzaku%2Cchotom%C3%B3w%2Cmakaveli&cr=PL&rvs=view_count%3D3148430%26author%3Dsurthrteen%26title%3D2pac-Tupac%2BLil%2BHomies%26length_seconds%3D223%26featured%3D1%26id%3D98c7cVjMdbc%2Cview_count%3D372180%26author%3DJvGangsters%26length_seconds%3D270%26id%3D3Usr_2qw57Q%26title%3D2Pac%2B-%2BGhetto%2BGospel%2BPL%2Bnapisy%2Cview_count%3D113459%26author%3DAmaadi91%26length_seconds%3D314%26id%3D0Ux2CLmJbds%26title%3D2Pac%2BLife%2BGoes%2BOn%2Bpolskie%2Bnapisy%2Cview_count%3D242057%26author%3DKrzaku9%26length_seconds%3D244%26id%3DXdxp4IuTdgA%26title%3D2Pac-%2BWhen%2BThugs%2BCry%2BPL%2Bnapisy%2Cview_count%3D19322528%26author%3DBVMUndergroundHipHop%26length_seconds%3D269%26id%3Do8Y9-JlSRXw%26title%3D2Pac%2B-%2BChanges%2Cview_count%3D55132%26author%3DFilmyoRaperach%26length_seconds%3D88%26id%3D-NY8R7yRvDQ%26title%3DDowody%2Bna%2Bto%2B%25C5%25BCe%2B2PAC%2B%25C5%25BCyje%2BZWIASTUN%2BPL%2Cview_count%3D5721693%26author%3Dkillthemandpucnhthem%26length_seconds%3D246%26id%3DzqnM-IyYYDs%26title%3D2pac%2B-%2BGangsta%2BParty%2Cview_count%3D95855%26author%3Dkadafi737%26length_seconds%3D271%26id%3DfahdWXfY9SM%26title%3D2Pac%2B-%2BUntil%2BThe%2BEnd%2BOf%2BTime%2BPL%2Bnapisy%2B%2528pe%25C5%2582ne%2Bt%25C5%2582umaczenie%2521%2B%2529%2Cview_count%3D2274633%26author%3DdisaTF%26length_seconds%3D260%26id%3D1Jp20gOwlS4%26title%3D2PAC%2B-%2BTo%2BLive%2Band%2BDie%2Bin%2BL.A&endscreen_module=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fswfbin%2Fendscreen-vflQSpCcW.swf&fmt_list=43%2F640x360%2F99%2F0%2F0%2C34%2F640x360%2F9%2F0%2F115%2C18%2F640x360%2F9%2F0%2F115%2C5%2F320x240%2F7%2F0%2F0&is_doubleclick_tracked=1&referrer=http%3A%2F%2F4programmers.net/Forum%2FNewbie%2F184479-bezposrednie_linki_do_plikow_youtubewrzuta&video_id=i0cYgbkJ-II&length_seconds=315&enablejsapi=1&sk=-adeJm_pTICEeayqRygYBiowZW67qw7SR&theme=dark&t=vjVQa1PpcFMCqTgFrVFHBjrO8I7D5gbMvpyIGN3rL-0%3D&plid=AASqjw05rko9guzp&watch_xlb=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fxlb%2Fwatch%2Fstrings-pl_PL-vflqoE1Ot.xlb&tk=IMah8HsE1qoM4GpNFyLiQNjvFNxuB8W_01dG3ftnjOctfRfpInL2qg%3D%3D&sdetail=p%3A4programmers.net/Forum%2FNewbie%2F"     allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" bgcolor="#000000"> 
0

Sorry teraz sam Cię wprowadziłem w błąd. Nie o ten fragment chciałem zapytać.
Dla jakości 360p w źródle szukaj

tag=34
po tym znajduje się url z którego pobiera się plik, ciąg znaków z których wyciąga się link kończy się przed
type=video

Niedawno pisałem taki program. Jeśli u Ciebie będzie działał bez problemu to mogę Ci podesłać kod, ale ostrzegam że wygląda tragicznie i nie trzymam się żadnych zasad pisania dobrego kodu : D
http://www.przeklej.pl/plik/pobieracz-v1-5-rar-002c4e0gd96u

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1