Pobieranie plików z chomikuj.pl

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-01 13:33
adam123adam
0

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć, jak można pobierać pliki z chomikuj.pl przez program (język programowania Delphi 7).

Pozdrawiam
adam123adam

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 13:47
w00x
0

Propnuję się zapoznać ze sniferem (np. Wireshark), lub jakąś wtyczką do przeglądarki, podglądającej co się wysyła i odbiera (Live HTTP Headers :: Add-ons for Firefox). Później już tylko będziesz musiał to odwzorować w swojej aplikacji. I o ile dobrze kojarze chomikuj bez zalogowania pozwala na pobieranie tylko małych plików, więc jeśli programowo się zalogujesz, to link do pliku prawdopodobnie będzie Od razu tym linkiem (ewentualnie po 1 przekierowaniu).

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 14:46
Delphix
0

Ciekawy pomysł z takim programem. Ktoś ma kod do opisywanego programu lub część kodu dot. pobierania z linku z chomikuj??

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 14:49
Delphix
0

Bo ja nie mem pojęcia o zagadnieniach związanych z HTTP, a przydałoby się to do mojego programu ;)

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 14:52
O_o
0

E, a chombox nie wystarcza? :)
Jak nie masz pojęcia jak to działa to sobie poczytaj o HTTP a następnie wybierz język a do niego dobierz bibliotekę do HTTP i jedziesz.


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 16:38
Delphix
0

Naprawdę nikt nie ma żadnych choć podstawowych programów, które ściągają pliki z Chomikuj.pl? Byłbym wdzięczny za same podpowiedzi w formie kawałków programu. ;)

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 16:41
adam123adam
0

Podłączam się do prośby kolegi powyżej.

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 16:58
O_o
0

A jaki to problem?
Otwierasz sesje HTTP z zapamiętywaniem ciachów, logujesz się wysyłając odpwiedni POST czy GET a potem mając adresy do pliku walisz HEAD a potem GET.

Jeżeli myślicie że dostaniecie program który będzie ściągać za darmo mimo braku wykupionego transferu to idźcie spać, wtedy może wam się to przyśni.


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 17:19
Delphix
0

Jeżeli myślicie że dostaniecie program który będzie ściągać za darmo mimo braku wykupionego transferu to idźcie spać, wtedy może wam się to przyśni.

o transfer to ja się nie martwię, bo mam wykupione 3GB. Chodzi mi o coś takiego, że ja daje udostępniam u siebie nową wersję programu (ok 300 kb, więc i tak bez wykupionego transferu się obejdzie) a ktoś kto ma ten program, automatycznie zostanie uaktualniony do nowej wersji. ;D

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 17:58
Delphix
0

Ktoś ma jakieś kawałki kodów dot ww sprawy? Byłbym Wdzięczny

Pozostało 580 znaków

2011-08-01 19:08
2

Napisałem kiedyś Chomikuj Downloader. Po pewnych zmianach działa z nowym serwisem, bo właśnie usiadłem i go modyfikowałem. Jednak niestety przy użyciu Synapse nie umiem zrobić operacji na plikach typu kopiowanie/przenoszenie/usuwanie/zmiana nazwy, bo potrzebny jest pobrany chyba ze skryptu js "ExPid". Myślałem, że wrzucę kod po poprawkach, bo mogę usunąć opcje dotyczące operacji na plikach, bo foldery tworzyć i usuwać można. Wrzucać nie umiem, ale można użyć ChomikBoxa jak wspomnieli poprzednicy. Pozostalo jeszcze operacje na drzewku TreeView, które się teraz nie wczytuje w ogóle, bo pewnie w kodzie html zaszły pewne zmiany i RegExpr je parsujący nie wychwytuje fragmentów odpowiedniego kodu. Coż, Ale tym razem robienia za kogoś nie ma. Dobry wujek olesio się skończył. Nie dostaniesz gotowca, a wiesz dlaczego? Bo po lamersku piszesz po sobie z identycznych IP oraz tych samych przeglądarek udając, że ktoś poza Tobą jest teraz zainteresowanych tym tematem. Poprzednicy już napisali. Korzystasz z metod POST i GET, a do śledzenia pakietów polecam sniffer WireShark. Po pobraniu pliku z danego ID z treści trzeba wyciągnąć bezpośredni link. Polecam więc wyrażenia regularne i moduł z http://regexpstudio.com natomiast artykuł jak korzystać z Synapse jest na: Obsługa protokołu HTTP przy użyciu pakietu Synapse jak będziesz miał KONKRETNY z czymś problem to pisz, ale nie w dwóch osobach, bo za takie "bumpowanie" to uważam, że ten wątek powinien trafić do Kosza.


Wreszcie ktoś napisał tak jak powinno się pisać. Moja szkoła :-D . +1 - payl 2011-08-01 20:39

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0