Progres w WebCliencie

2011-07-26 13:53

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Cześć, jak zrobić postęp pobierania przy pomocy webclienta:

        private void Download(string url, string filename)
        {
            try
            {

                System.Net.WebClient client = new WebClient();
                client.DownloadFile(url, filename);

            }
            catch (Exception e)
            {
                label2.Text = e.ToString();

            }
        } 

próbowałem tak jak tu, jednak nic się nie dzieje.
http://msdn.microsoft.com/en-[...].downloadprogresschanged.aspx

Jak sobie z tym poradzić?

Pozostało 580 znaków

ŁF
2011-07-26 14:01
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

1

ślepy, czy czytać nie umie?

msdn napisał(a)

This event is raised each time an asynchronous download makes progress. This event is raised when downloads are started using any of the following methods.
(...)
DownloadFileAsync - Downloads data from a resource to a local file, without blocking the calling thread.


edytowany 1x, ostatnio: ŁF, 2011-07-26 14:02

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:07

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Sorry, przeleciałem na szybko. To jaka jest inna metoda?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:22

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Pobierasz przy pomocy DownloadFileAsync() i w obsłudze zdarzenia DownloadProgressChanged odczytujesz postęp.

Pozostało 580 znaków

ŁF
2011-07-26 15:06
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0
Zajda napisał(a)

Sorry, przeleciałem na szybko. To jaka jest inna metoda?
wydawało mi się, że jej nazwa padła w czterech krótkich zdaniach mojej wypowiedzi [glowa]


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:33

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Nie chce pobierać za pomocą tej funkcji ponieważ nazwy plików do pobrania mam w stringu wyjętego z XML'a. A DownloadFileAsync() pobiera Uri jako pierwszy argument. Rozumiecie?

ŁF - easy, easy to nie konkurs na narwańca roku.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:42
Moderator

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 43 minuty temu

Ale przecież bardzo prosto jest skonwertować stringa na uri: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/z6c2z492.aspx

Dodam, że nie ma możliwości zrobienia progressbara w pobieraniu synchronicznym. Musisz asynchronicznie, jeśli chcesz progress.

edytowany 1x, ostatnio: aurel, 2011-07-26 15:43

Pozostało 580 znaków

ŁF
2011-07-26 16:07
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

1
Zajda napisał(a)

Nie chce pobierać za pomocą tej funkcji ponieważ nazwy plików do pobrania mam w stringu wyjętego z XML'a. A DownloadFileAsync() pobiera Uri jako pierwszy argument. Rozumiecie?
nie, nie rozumiemy. wystarczyło pisać w visual studio "new Uri(" i już byś widział, co konstruktor przyjmuje jako parametr.

Zajda napisał(a)

ŁF - easy, easy to nie konkurs na narwańca roku.
sugerujesz, że to konkurs czytania bez zrozumienia?


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:31

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Dzięki aurel. Wszystko gra. Do Zamknięcia...

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0