Kod źródowy w firefoxie

0

Mam jakąś stronę i chciałbym mieć wgląd do kodu źródłowego przez firefoxa. Gdzie musiałbym pogrzebać w ustawieniach?

0

Prawy przycisk i "Pokaż źródło strony".

0

Jak wyżej: prawy klawisz myszy i "Pokaż źródło strony". Jeśli chcesz edytować kod (HTML, CSS i JS, tylko lokalnie) to zainstaluj sobie dodatek FireBug, który to umożliwia.

0

Wystarczy wcisnąć Ctrl + U.

0

Dzięki za info. Myślałem że przez kod żródłowy poznam ip jednej osoby na forum, ale kicha :/

0

Ech, hakerzy. :|

0

O_o

0

Na pewno ktoś wie, więc niech się podzieli swoją wiedzą :)

0

Zapytaj.

0
new napisał(a)

Na pewno ktoś wie, więc niech się podzieli swoją wiedzą :)

127.0.0.1

0

Śmiejecie się, śmiejecie, a kiedyś widziałem na jakiejś stronie system komentarzy, w którym ip osób wpisujących się były ubrane w komentarz HTML :).

1
new napisał(a)

Dzięki za info. Myślałem że przez kod żródłowy poznam ip jednej osoby na forum, ale kicha :/

Nie. HTML jest niezależny od medium. Może byc przekazywany poprzez sieć (dowolnym protokołem, np. przeglądając tę stronę używasz HTTP nad TCP nad IP) lub np. poprzez system plików. Nie przechowuje on zatem informacji o czymś takim jak adres IP. Adres możesz mieć zapisany w warstwie HTTP, ale będzie to adres serwera, a nie "ip jednej osoby na forum", gdyż HTTP nie jest protokołem P2P lecz client-server.
Poczytaj sobie o protokołach sieciowych (IP, TCP, HTTP) i językach opisu strony (HTML, SGML), bo masz błędne pojęcie o tym jak to wszystko działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1