Webbrowser i interner explorer 9 + adblock pro

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-19 14:54
verona
0

Witam. Chcę w projekcie skorzystać z silnika IE9 gdyż jest to o dziwo nie tak zła teraz przeglądarka i dość szybka, a webbrowser prosty w użyciu. Jednak mam problem.

  1. Gdy wchodzę przez normalne IE na stronę .whatbrowser.org to pokazuje że mam IE 9, ale z kolei jak wejdę przez webbrowser ( w delphi 7) to pokazuje że mam IE 8. To znaczy że kontrolka nie korzysta z nowego silnika IE? Co mogę zrobić?

  2. Chciałem zablokować wszelkie reklamy flash, obrazkowe itp by przyspieszyć działanie kontrolki i ułatwić obsługę. Zainstalowałem adblock pro do internet explorera i działa super, ale z kolei na kontrolce to nie ma znaczenia. W IE wyłączyłem nawet obsługę flasha, ale na kontrolce on i tak dalej działa. Czy da sie to wszystko zrobić na kontrolce?

Proszę o pomoc

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 18:51
0
  1. Gdy wchodzę przez normalne IE na stronę .whatbrowser.org to pokazuje że mam IE 9, ale z kolei jak wejdę przez webbrowser ( w delphi 7) to pokazuje że mam IE 8. To znaczy że kontrolka nie korzysta z nowego silnika IE? Co mogę zrobić?

Z tego co się orientuję - nic.

Kiedyś IE był wbudowany w Windows, wtedy ten plugin mógł bez problemów korzystać z IE. Teraz sytuacja zmieniła się, IE jest oddzielny, nie interuje aż tak w pliki Windowsa. Wobec czego TWebBrowser nie ma przyszłości. Znajdź coś lepszego :p .

  1. Chciałem zablokować wszelkie reklamy flash, obrazkowe itp by przyspieszyć działanie kontrolki i ułatwić obsługę. Zainstalowałem adblock pro do internet explorera i działa super, ale z kolei na kontrolce to nie ma znaczenia. W IE wyłączyłem nawet obsługę flasha, ale na kontrolce on i tak dalej działa. Czy da sie to wszystko zrobić na kontrolce?
  1. Używasz dwóch różnych IE, spodziewałeś się że będzie ta sama konfiguracja i to samo działanie?
  2. TWebBrowser korzysta z 'nieco' wątpliwej i zamkniętej architektury M$. Lepiej znajdź coś lepszego :p . Z tego co się orientuję, próba modyfikacji czegokolwiek powodowałaby mocną ingerencję w pliki systemowe Windows (na XP).

Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.
edytowany 1x, ostatnio: payl, 2011-07-19 18:51

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 20:52
verona
0

Chciałem użyć Gecko lub kontrolki firefoxa ale chodzi o to że tylko do webbrowsera znalazłem instrukcje którymi mogę wypełniać edity, klikać w buttony i zaznaczać checkboxy. Synapse lub indy nie mogę użyć bo muszę widzieć to dzieje się na stronie a nie tylko wysyłać i odbierać dane.

Pozostało 580 znaków

2011-12-25 09:56
Angie
0

Jest jeszcze Delphi Chromium Embedded oparty na silniku WebKit. Działa lepiej i szybciej niż WebBrowser, ale jeszcze do końca nie rozgryzłem jak sobie radzić z DOMem.
Na WebBrowserze łatwiej się grzebało w strukturze strony, ale przyszedł czas na powiew świeżości.
Jest też silnik Gecko do Delphi, ale jakiś stary i zapuszczony.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0