webbrowser - ilość wejść

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-16 19:50
Ten od przeglądarki
0

Dzień wieczór.
Jak zrobić, aby po np. 10 wejściach w dany link w webbrowser zaprzestało tej czynności?

Pozostało 580 znaków

2011-07-16 21:44
0

WebBrowser służy do wyświetlania HTML, on nigdzie nie wchodzi.

Pozostało 580 znaków

2011-07-16 21:49
Ten od przeglądarki
0

samkajnd ._.

W takim razie.
Jak zrobić, aby webBrowser odświeżał dziesięciokrotnie jakąś stronę WWW?

Pozostało 580 znaków

2011-07-16 22:33
0

Wolałbym, żebyś nie przekręcał mojego nicka...

Możesz wywoływać w pętli metodę Navigate. Ale wydaje mi się, że do tego, co chcesz osiągnąć w ogóle nie potrzebujesz WebBrowsera, lecz raczej HttpRequest.

Pozostało 580 znaków

2011-07-17 00:07
verona
0

Powiedz dokładnie co chcesz osiągnąć bo zbyt kręcisz, wtedy będzie można ci konkretnie pomóc.

Pozostało 580 znaków

2011-07-17 09:37
Ten od przeglądarki
0

Chcę odwiedzić jakiś portal WWW ilość, jaką podał użytkownik w textboxie.

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 23:33
0

Odwiedzić czy pobrać stronę? Czy jest dla Ciebie niezbędne zobaczenie tej strony w przeglądarce, czy wystarczy pobranie samych danych?

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 10:08
Ten od przeglądarki
0

Pobranie samych danych wystarczy, ważne, aby zaliczyło wyświetlenie.

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 10:23
0

Czyli chcesz zrobić bota do nabijania statystyk? W przypadku statystyk javascript samo pobranie strony nie wystarczy.

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 10:55
Ten od przeglądarki
0

Możemy to tak ująć.
Nawet odświeżanie przeglądarki jest zaliczane, także problemu z nimi nie będzie.

Ale nadal pozostaje pytanie: jak odwiedzić daną stronę 10 razy co 5 sekund? :)

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 11:04
0

To jak tak to ujmę: kiedy wciskasz f5 w przeglądarce ta wykonuje kod javascript umieszczony na stronie (o ile użytkownik tego nie wyłączy, a ilość użytkowników wyłączających js mieści się w granicach błędu statystycznego), a pobranie treści nie wykonuje tego kodu. Jeśli jednak samo pobranie strony wystarczy, to wpisz w google 'pobieranie plików przez http c#'.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0