Okno konsoli mi się zamyka

0

Witam dopiero zaczynam się w to bawić i powoli poznaje nowe możliwości c++.
Napisałem sobie prosty programik w dev c++:

#include <iostream>
int main ()
{
using std::cout;
using std::cin;

int liczbaduza;
int liczbamala;
cout << "podaj mala liczbe: ";
cin >> liczbamala;
cout << "podaj duza liczbe: ";
cin >> liczbaduza;

if (liczbamala > liczbaduza)
cout << "zle";
else 
cout << "dobrze";

return 0;
}
 

Mój problem polega na tym że po odpaleniu programu mam wpisać 2 liczby. Po wpisaniu ddwóch liczb okno się zamyka i ja nie widze wyniku :(.
Prosiłbym o szybką odpowiedź.
P.S. Nie śmiejcie się z poziomu zaawansowania mojego programu ;|

0

Daleko nie trzeba szukać
Zatrzymanie okna programu
Chyba najbardziej polecane jest pierwsze rozwiązanie

2
Mrliserk napisał(a)

P.S. Nie śmiejcie się z poziomu zaawansowania mojego programu ;|
Jedyne z czego się śmieje i to do rozpuku to nie twój poziom, bo każdy kiedyś zaczynał, a to, że nie potrafisz sam znaleźć rozwiążania takiej pierdoły tylko musisz zakładać temat. Takich jak twój problemów jest tysiące i chociażby na tym forum spotkać można co chwilę takie pytania... ostatnio np tutaj (3 dni temu!). Ludzie, zabieracie się za programowanie, a nawet porządnie z wyszukiwarki nie potraficie korzystać. To jest smutne i nie fandzolić mi tu tylko, że to newbe itd. bo z wyszukiwarcki z całym szacunkiem to nawet moja babcia się już nauczyła korzystać i potrafi znaleźć to czego szuka, a swoje lata ma.
Pofatygowałem się i przekopiowałem tytuł twojego tematu do googl'a i dopisałem c++ i wiesz co? ... sam zobacz

szkoda gadać.

0

masz gotowca :)


#include <iostream>
int main ()
{
using std::cout;
using std::cin;

int liczbaduza;
int liczbamala;
cout << "podaj mala liczbe: ";
cin >> liczbamala;
cout << "podaj duza liczbe: ";
cin >> liczbaduza;

if (liczbamala > liczbaduza)
cout << "zle";
else 
cout << "dobrze";

system("PAUSE");

return 0;
}
 
0

getch() nie jest lepszy niż system("PAUSE"), lepiej cin.sync();cin.get(); lub while(cin.get()!='\n');cin.get();

fajnie, tylko że to nie robi tego co getch().

0

Napisz na końcu:
cin.ignore();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1