Problem z dołączeniem css w internet explorer

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-11 19:24
Pawel
0

Witam

Mam problem z przeglądarką internet explorer w ogóle nie widzi mojego pliku css, chociaż w firefox wszystko dobrze dział.
Może ktos się spotkał z tym problemem i wie jak go rozwiązać??

Załączam kawałek kodu odpowiedzialny za css


<!--[if IE]>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
<![endif]-->
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />

Poizdrawiam
Paweł

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:42
0

Po pierwsze bez sensu jest dołączanie dwa razy tego samego pliku, po drugie zamiast się męczyć wykorzystaj ścieżki bezwzględne.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:46
Pawel
0
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />

o ile się nie myle to jest sciezka bezwzgledna

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:57
0

Mylisz się, to jest ścieżka względna. Ścieżka bezwzględna wygląda np. tak: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.2/jquery.min.js.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 21:09
Pawel
0
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" href=".../rex/proba%20mikrofonu/style.css" type="text/css" />
<title>
ReccoAuctionPageBeta004
</title>
</head>
<body >

tak wygląda cześć mojego kodu źródłowego i dalej IE nie widzi
Strona zvalidowana(nie ma żądnych błedów)

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 22:47
0
  1. O to nie pytałeś, ale zrezygnuj z kodowania windows-1250
  2. Nie umieszczaj w nazwach plików spacji
  3. Kiedy odwołujemy się do katalogu nadrzędnego wpisujemy dwie kropki, nie trzy (zamiast .../ wpisz ../)
  4. Naprawdę lepiej korzystać ze ścieżek bezwzględnych.
Ścieżki bezwzględne można wykorzystywać, dopóki się jest adminem serwera WWW lub konta hostingowego ;) - Sarrus 2011-07-12 13:20

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0