zapis i odczyt samochodu w c++

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-08 00:38
YO
0

Chciałbym do pliku zewnętrznego .txt zapisać nazwy samochodów i ich koszta w takiej kolejności:
VW 2000PLN
AUDI 3500PLN
FIAT 1400PLN
a następnie w konsoli odczytać nazwę i cenę najdroższego samochodu. Wie ktoś jak to prosto i szybko zrobić? Thx za pomoc. YO!

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 06:57
ytui
0

Najpierw zapisać a potem odczytać za pomocą standardowych metod które Google pokaże Ci od razu? "Joł"?

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 08:09
0

...może najpierw pokazał byś co zrobiłeś a nie na gotowca czekasz


Pozostało 580 znaków

2011-07-08 08:31
efd44
0

jak chcesz to mogę ci to napisać( ale nie dzisiaj bo mam wyjazd ) - cena 60zł. Pisz na: [email protected]

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 08:44
0
YO napisał(a)

Chciałbym do pliku zewnętrznego .txt zapisać nazwy samochodów i ich koszta w takiej kolejności:
VW 2000PLN
AUDI 3500PLN
FIAT 1400PLN
a następnie w konsoli odczytać nazwę i cenę najdroższego samochodu. Wie ktoś jak to prosto i szybko zrobić? Thx za pomoc. YO!

http://www.cplusplus.com/reference/iostream/fstream/ dajesz.

jak będziesz miał z czymś problemy to wklej kod i ktoś ci dopiero pomoże.
yo.

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:42
YO
0
 #include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
main(){
       fstream plik;
       plik.open("c:\\test.txt", ios::out);
       plik<<"VW 2000PLN"
       <<endl<<"AUDI 3500PLN"
       <<endl<<"FIAT 1400PLN";
       plik.close();
 
       plik.open("c:\\test.txt", in::in);
       ???
} 

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:50
0
 #include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
main(){
       fstream plik;
       plik.open("c:\\test.txt", ios::out);
       plik<<"VW 2000PLN"
       <<endl<<"AUDI 3500PLN"
       <<endl<<"FIAT 1400PLN";
       plik.close();
 
       cout << "Najdrozszy: AUDI 3500PLN" << endl;
} 

yo!

//no kurde wysil się trochę, yo

edytowany 4x, ostatnio: lukasz1235, 2011-07-08 19:51
nie za bardzo widać że to żart - unikalna_nazwa 2011-07-08 19:53
no hello! żartowałem! teraz ok? - lukasz1235 2011-07-08 19:54

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:53
YO
0

Kurde ale to ma odczytać z pliku!

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:54
0

Kurde czego nie umiesz?

kurde gościu ale masz texty +1 :D Yo ! - szypxx 2011-07-08 22:40

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 21:09
0

Przecież to będzie wszystko analogicznie:

  1. Zmieniasz kierunek strumienie
  2. out na in
  3. i tworzysz zmienną string

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 21:25
0

Można by stringstream wykorzystać.


<error>There was an error during loading user signature. Please try to reboot the Universe and check again.</error>

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0