Wyjaśnienie ReadString()

0

Siema, czy mógł by mi ktoś wyjaśnić definicje stąd:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/x5t0zfyf(v=vs.80).aspx

a konkretniej:

The CString version of this function removes the '\n' if present; the LPTSTR version does not.

Piszą że funkcja czyta ciąg po czym umieszcza go w cString ?

Jednak ta funkcja nie przyjmuje żadnych argumentów, to o co w tym chodzi? ;P

0

Powodzenia z taką znajomością angielskiego ale nawet google to dobrze tłumaczy.

The CString version of this function removes the '\n' if present; the LPTSTR version does not.
Wersja CString tej funkcji Usuwa '\ n' jeśli występuje; wersja LPTSTR nie.

0

To było pytanie retoryczne, wynika to nawet z sensu zdania.

0

W tagach umieściłeś C#, to metody klasy z bilbioteki MFC, wyłącznie dla C++.

Zajda napisał(a)

The CString version of this function removes the '\n' if present; the LPTSTR version does not.

Piszą że funkcja czyta ciąg po czym umieszcza go w cString ?

Jednak ta funkcja nie przyjmuje żadnych argumentów, to o co w tym chodzi? ;P

Metoda zależnie od wersji przyjmuje jeden lub dwa argumenty - referencję na instancję klasy CString (taki odpowiednik System.String), w której umieści wczytaną linię lub wskaźnik na tablicę znaków (odpowiednik char[]) i jej rozmiar. Pierwsza wersja dodatkowo stripuje '\n', ta wczytująca do raw tablicy wczytuje 'binarnie', niskopoziomowo.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1