HTML5, JS3 - proste animacje + layouty/buttony/eventy

0

Chciałbym trochę potworzyć/pouczyć prostych stron/animacji w HTML 5 / zmieszane z JavaScript 3.

W czym pisać takie proste strony, macie jakieś ulubione edytory, czy może wizualne czy wszystko w kodzie?

W tej chwili ciekawy się wydaję IDE Aptana Studio ale jakie jest wasze zdanie.

1

Notepad++, nigdy nie korzystam z wizualnych edytorów w przypadku tworzenia stron.

1

Autor miał chyba na myśli CSS3 tak? Samych tematów o najlepszym edytorze dla webmastera jest w google bardzo dużo. Zapytaj go, odpowie więcej i lepiej od nas.

1

ja używam Aptany i jestem zadowolony (chociaż tu i ówdzie możnaby jeszcze co nieco poprawić...) - ale też nie umiem Ci powiedzieć jak bardzo jest aktualna; możesz jeszcze porównać Eclipse i NetBeans pewnie mają jakieś pluginy do tego
a wyswig'ów nie polecam do nauki, ucząc się powinieneś wszystko sam robić (takie moje zdanie) z dokumentacją pod ręką;p

1
notexists napisał(a)

ja używam Aptany i jestem zadowolony (chociaż tu i ówdzie możnaby jeszcze co nieco poprawić...) - ale też nie umiem Ci powiedzieć jak bardzo jest aktualna; możesz jeszcze porównać Eclipse i NetBeans pewnie mają jakieś pluginy do tego

Porównać Eclipse i Eclipse? Aptana IDE to gołe Eclipse + plugin od Aptany, który zresztą można pobrać oddzielnie i zainstalować do "normalnego" Eclipse.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1