Zablokowanie komunikatu lub auto "OK"

0

Witam. Piszę program tylko do WŁASNEGO użytku. Zastosowałem w nim komponent TVFVideoInfo który wyświetla dane techniczne filmu. Wersja demo przy sprawdzaniu danych wyświetla komunikat o niezarejestrowanej wersji.

Skoro to tylko ja używam to nie problem kliknąć OK, tylko że ja to sprawdzanie chcę dać w pętli by sprawdziło wszystkie filmy w katalogu, no a ten komunikat wszystko zablokuje :/

Da się go ominąć lub zrobić by samemu szybko go zaakceptowało? Próbowałem dać w try - except ale bez skutku. Jakieś pomysły?

0

Zasymulować naciśnięcie Entera przez Keybd_Event, jeżeli okienko reaguje na Enter. Inne rozwiązanie to "patchowanie" dcu, ale to nie temat na to forum :)

0

No tak tylko jak to zrobić w momencie gdy pojawia się komunikat?

      VideoInfo.ReadInfo;
      keybd_event(VK_RETURN, 1, 0, 0);

To wciska enter dopiero gdy komunikat zamknę :/

0
verona94 napisał(a)

Jakieś pomysły?

Owszem, kupić.

0

Możesz to zrobić w wątku lub Timerze z odczekaniem chwilę. Napisz skąd masz ten komponent - podaj link albo wrzuć gdzieś całą paczkę, to przetestuje na szybko, bo w google nie znajduje konkretów przy próbie szukania VFVideoInfo albo na torrym też nic. Poza tym zasymulowany klawisz po wciśnięciu również należy "puścić"

0

Dałem w timera tego entera na 100ms i działa super, dzięki Ci :D

0

Proszę bardzo, a napisz jeszcze jakiej wersji Delphi używasz - może siódmej?

0

2007 - 7 tylko do szybkich testów

0

To sprawdź za chwilę prywatną wiadomość.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1