wxDev-Cpp 7.3.1 i problem ze zbudowaniem projektu

0

Zrobiłem wszystko wg poradnika :
http://wxdsgn.sourceforge.net/?q=node/11

tzn :

  1. Stworzyłem nowy projekt (wxWidgets Frame)
  2. Dodałem w project->project options-> directories -> resource directories linijkę : C:\Dev-Cpp\include (tutaj mam zainstalowany)
  3. Wciskam f9
  4. dupa z masłem + kupa bo:
    C:\Dev-Cpp\Makefile.win [Build Error] [Objects/MingW/Project1App.o] Error 1

Jakieś pomysły ?

0

U mnie działa. Konkretnie, to kompiluje się i uruchamia projekt, który ma tylko okno, nic więcej z tego tutka nie robiłem. Jak masz błąd, to jest tam też napisane trochę więcej, to może wklej jeszcze te informacje to coś się wyjaśni.

0

Odświeżę artykuł bo mam identyczny problem a nie znalazłem więcej tematów w związku z tym problemem.
Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
Dodatkowo jak chodnik napisał że puste okienko mu się kompiluje : mi też puste okienko się kompiluje ale tylko za pierwszym razem, potem już mam Built error.
Przeczytałem że może to mieć związek z systemem a mianowicie z Vista.
Wszelka pomoc mile widziana. Niestety nie moge zmienić IDE bo prowadzący zajęcia wymaga wxDev-cpp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1