Gdzie jest przechowywana informacja o zalogowanym użytkowniku

0

Może zadam głupie pytanie, ale w dziale newbie chyba trzeba być na to przygotowanym :).

Gdzie jest przechowywana informacja o tym, że użytkownik jest zalogowany na stronie ? W cache'u przeglądarki, tak ? Chociaż to chyba zależy od strony. Ale jak w cache'u to wystarczy wyczyścić cache, żeby się wylogować, zgadza się ? Rozumiem, że taka informacja może być też przechowywana ew. w sesji ?

0

W ciasteczku, nie w cache.
Ew. w sesji, ale identyfikator sesji też może być przechowywany w ciasteczku.

Faktycznie, zazwyczaj wystarczy wyczyścić ciasteczka aby się wylogować.

0

Racja. Sprawdzałem z ciasteczkami i nie działało. Zadziałało dopiero jak wyczyściłem cache. Ale to po prostu przypadek - jakiś błąd odświeżania. Fakt - teraz działa na ciasteczkach. Dzięki :).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0