Dana do klasy z innej klasy

0

Witam
Mam otóż taki problem, tworze akcje w klasie Menu na JMenuItem "Otwórz" i potrzebuję danej z innej klasy, tzn potrzebna mi jest ilość kolumn i wierszy tablicy, która jest w innej klasie. I teraz nie wiem za bardzo jak to zrobić...
Część kodu z akcji na menuitem Otworz

 for (int i = 0; i < table.getColumnCount();; i++) { 
	                for (int j = 0; j < table.getColumnRow();; j++) { 
	                    double data = Double.parseDouble(oFile.next()); 
	                   table.setValueAt(data, i, j); 

i teraz to table jest tworzone w innej klasie... jak mogę się dostać do niej z tej klasy?
Próbowałem jakoś stworzyć get'a no ale błędy coś wyskakują.

Mam nadzieję, że zrozumiale w miarę napisałem :)

0

Twój problem, to najczęściej pojawiające się pytanie na forum. Bądź łaskaw sam przeszukać forum.

0

Problem w tym, że coś wyszukaj nie działa na forum. Co wpisuje jakąś fraze to nic nie wyszukuje.
Wiem, że muszę utworzyć obiekt tamtej klasy i odwołać się do metody publicznej, która zwraca mi tą wartość ( czyli np getem). Tylko, że w klasie gdzie jest potrzebna mi dana jest konstruktor, który tworzy mi buttony i tą tablice. To nie wpłynie jakoś na to? :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1