Pętla na pliki do pobrania

2011-05-14 14:16
0

Siema, więc mam taki problem. Stworzyłem w cUrl kod na pobranie pliku - nic wielkiego. Następnie zabrałem się na pobraniu z pliku ciągu znaków (nazw plików), rozdzielonych przecinkiem:
test.txt,cos.exe,nic.txt,
i tak dalej. Rozdzieliłem je tak by utworzyły tablice z nazwami pliku. Jednak po pobraniu nazw plików i użyciu ich w części kodu pobierającego występuje CRASH (raport o błędach). Czytałem że to błąd spowodowany długością ciągów (?)

Jak ten błąd rozwiązać?

[email protected] Kod na pobieranie, moja pętla była że tak powiem "nie udolną próbą desperata" ;)

#include <stdio.h>
#include <curl/curl.h>
#include <curl/types.h>
#include <curl/easy.h>
#include <string>

size_t write_data(void *ptr, size_t size, size_t nmemb, FILE *stream) {
    char written = fwrite(ptr, size, nmemb, stream);
    return written;
}

int main(void) {
    CURL *curl;
    FILE *fp;
    CURLcode res;
    char *url = "http://localhost/aaa.txt";
    char outfilename[FILENAME_MAX] = "C:\\bbb.txt";
    curl = curl_easy_init();
    if (curl) {
        fp = fopen(outfilename,"wb");
        curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_URL, url);
        curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_WRITEFUNCTION, write_data);
        curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_WRITEDATA, fp);
        res = curl_easy_perform(curl);
        /* always cleanup */
        curl_easy_cleanup(curl);
        fclose(fp);
    }
    return 0;
} 
edytowany 3x, ostatnio: madmike, 2011-05-15 00:10

Pozostało 580 znaków

2011-05-14 14:26
wróżka Cycylia
1

Trwa nawiązywanie połączenia ze szklaną kulą... czekaj cierpliwie lub wyślij kod.

Pozostało 580 znaków

2011-05-14 14:35
0

Proszę ale bez rewelacji jak widać. ;D

edytowany 1x, ostatnio: Zajda, 2011-05-14 14:36

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0