Jak do projektu dodać folder z dźwiękami wav?

0

Witam. Jak dodać do projektu/programu folder z dźwiękami audio. Typ audio wav.
Piszę w Visual Studio 2010 C# Express Edition. Teraz w Solution Explorer mam mój program. Klikam wybieram Add i wybieram new folder. Następnie klikam na ten folder, wybieram Add, dalej Existing Item i tam wybieram wszystkie pliki wav. Teraz pytanie jak w prosty sposób uzyskać ścieżkę dostępu do tych plików, tak żeby potem nie miał problemu ze znalezieniem plików po instalacji na innym komputerze.

 
            SoundPlayer sound = new SoundPlayer(@"C:\Users\Marcin\Documents\Programowanie\BazaDanychDoVacabulary\OwoceAudio\1.wav"); //tylko że tu mam ścieżkę sztywną wpisaną
// a chce tak jak wyżej napisałem
            sound.Play();
0

Daj ścieżkę względną.

0

Jak wygląda ścieżka względna?

0

Przyjmując, że exe jest w katalogu C:\Users\Marcin\Documents\Programowanie\BazaDanychDoVacabulary ścieżka względna będzie wyglądała tak:
OwoceAudio\1.wav

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1