Kolejka priorytetowa

0

Witam!
Mam takie pytanko: tworzę sobie kolejkę priorytetową korzystając z STLa - 'std::priority_queue<int> kolejka;'
Kiedy odwołuję się do pierwszego elementu za pomocą 'kolejka.top()' otrzymuję element największy. Jak przeciążyć operator porównania, by w tej kolejce top() zwracało mi element najmniejszy?
Próbowałem coś w deseń
'bool operator> (const int &a, const int &b)
{
return a < b;
}'
Ale nie wychodzi.

pzdr
erek

erek napisał(a)

Witam!
Mam takie pytanko: tworzę sobie kolejkę priorytetową korzystając z STLa - '

std::priority_queue<int> kolejka;

'

Kiedy odwołuję się do pierwszego elementu za pomocą 'kolejka.top()' otrzymuję element największy. Jak przeciążyć operator porównania, by w tej kolejce top() zwracało mi element najmniejszy?
Próbowałem coś w deseń

'bool operator> (const int &a, const int &b)
{
    return a < b;
}'

Ale nie wychodzi.

pzdr
erek

0

no i co nikt nie iwe??!? V

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1