Przeglądarka C++ - Kilka pytań.

0

Siemka All.
Zrobiłem przeglądarke www, i mam kilka pytań, a mianowicie:

  1. Jak zrobiż żebym nie musiał wpisywać http://, nie chodzi zeby Od razu u góry to było wpisane, tylko po prostu np. google.pl.

  2. Jak zrobić żeby wprzeglądarce były karty, że np. Otwieram drugą karte, i u góry tam są te karty, jakw każdej innej przeglądarce.

I ostatnie.

  1. Czy tą przeglądarke mogę rozbudowywać, dodawać własne rzeczy.

Przeglądarka na IE, Visual C++.

Dzięki za odpowiedzi z góry, liczę na szybką odpowiedź,
Pozdro

0

1.

string przedrostek = "http://www.";
string adres_strony = "google.pl";
string glownyAdres = przedrostek + adres_strony ;

i takim sposobem od użytkownika wymagasz tylko adres_strony a do niego zawsze dopisujesz przedrostek i wtedy nie bedzie trzeba pisać tych 'http://www.'

0

Dzięki za odp. A gdzie to wpisać, bo jestem zielony?

0

Wpisz to w 17 linijce

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0