Wysyłanie newsa na strone

2011-04-20 10:51
XoXo
0

Witam Nie wiem czy już jest jakiś tutotrial ale szukałem i nie znalazłem. chodziło by mi o jedną rzecz czy jest możliwość aby z poziomu programu Wysłać Newsa na strone lub Wysłać Coś do bazy danych, oczywiscie mam hasło i wszystkie potrzebne dane. proszę o pomoc.

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-04-20 14:09
0

Tak, jest możliwośc. Jeżeli newsa chcesz dodać przez stronę www, która nie potrzebuje do tego javascriptu to polecam do obslugi protokołu HTTP pakiet Synapse z http://synapse.ararat.cz/doku.php/download - jest dokumentacja i przykłady, a poza tym nie raz pisałem przykłady na tym forum, zobacz moje starsze posty. Co do bazy danych to nie jestem w tym ekspertem, ale też na pewno się da. Tylko musiał byś napisać szczegóły jaka baza, to ktoś tutaj coś więcej Tobie doradzi.


Pozostało 580 znaków

2011-04-20 15:53
XoXo
0

no własnie mi chodziło o takie proste coś aby z poziomu programu wysłać tekst z memo do index.html na ftp.

Pozostało 580 znaków

2011-04-20 15:58
0

Wait...
Na początku mówisz o bazach danych, a potem o FTP. WtF ?


Pozostało 580 znaków

2011-04-20 16:16
xoXo
0

Wysłać Newsa na strone lub Wysłać Coś do bazy danych
Od kiedy newsa do bazy wysyłam ? o0 wiem jak wysyłać pliki do ftp ale nie wiem własnie jak zrobić aby wysłać pole z memo Do pliku index.html

Jeżeli strona umożliwia przez php dodawanie newsów to funkcja HTTPMethod('POST', Adres); komponentu THttpSend; moduł httpsend. Więcej znajdziesz w dokumentacji, przykładach i google. I jeżeli to nie Ty tworzyłeś stronę, to dane jakie wysyłać POST'em ustalisz sobie przy użyciu debuggerów HTTP lub sniferów. - olesio 2011-04-20 21:06

Pozostało 580 znaków

2011-04-20 21:17
XoXo
0

AA to do tego potrzebuję skrypty specjalne na stronie ? ;o google szuakłem z 2h i zero rezultatu... Więc pytam tutaj :P

Pytałeś się wcześniej również o dodawanie newsa na stronie, więc tak wywsnioskowałem. Z bazą danych nie bardzo pomogę, bo ja do tej pory jak potrzebowałem online nic dodawać do bazy w swoich programach, a jak już to bazą był plik typowany, który na ogół pobierałem po HTTP. Ale na pewno są na 4p artykuły jak połaczyć się z bazą na przykład SQL na danym serweze i porcie. Poszukaj coś moze na: http://www.google.pl/search?h[...]q=f&aqi=&aql=&oq= - olesio 2011-04-20 21:27

Pozostało 580 znaków

2011-04-20 22:00
XoXo
0

stronę mam na Cba.pl także mam tam Ftp i Bazę ale chodzi mi tylko o Wysłanie jakiegoś tekstu do pliku index.html który mam na FTP ;> Szukałem już dużo lecz nic nie pomogło ;/

Jak chcesz coś dopisać do index.html na FTPie to też polecam do łaczenia z FTPem pakiet Synapse, ma on dokumentację i przykłady, także nie pisz że dużo szukałeś, poniweaż trochę samodzielnie kombinując już byś dawno to, co chcesz napisał. - olesio 2011-04-20 23:06

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0