Błąd zapytania SQL - need a correlation name

0

Witam, mam tabele Zawodnicy, Wyniki i Zawody. W dwóch tabelach mam takie same nazwy kolumn czyli NrZawodow i problem mam taki że jak dodam do select NrZawodow pojawia sie komunikat need a correlation name mówiący wcześniej o nazwie NrZawodow. Dokładne zapytanie jakie napisałem jest poniżej:

 
select NrZawodow, imie, nazwisko, RokUrodzenia, PunktyGlobalne from Zawodnicy, Kluby, Wyniki 
where Zawodnicy.NrZawodnika = Kluby.NrKlubu 
and Wyniki.NrZawodnika = Zawodnicy.NrZawodnika and (plec = 'K')
and Zawodnicy.RokUrodzenia between 1975 and 1984
 and Zawodnicy.NrKlubu between 5 and 40;

Jak na razie działa to zapytanie ale bez NrZawodowo, gdy dodam do select NrZawodow to wyskakuje komunikat taki co wyżej napisałem.
Wykładowca mówił, że można zrobić zapytanie, a wg.mnie co szybko przychodzi do głowy to zmiana nazwy. Czemu tak dzieje się?
P.S to nie jest na zaliczenie ale próbuje zrozumieć.

1

on chyba nie wie, skąd ma brać to pole, daj:
select Zawody.NrZawodow ......

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1