Pierwsze slowo z każdej linii do listbox

0

Witam!

Posiadam plik który ma na początku linii słowo kluczowe i po tabulatorze opis, i jak mogę wsadzić do listboxa te słowa kluczowe czyli pierwszy wyraz z każdej nowej linii ?

0
dla każdej linii w pliku rób:
  wczytaj pierwsze słowo z linii
  wsadź to słowo do listbox'a

Jeśli chcesz gotowca, to pisz tak od razu :> A jeśli nie chcesz, to napisz z czym konkretnie masz problem.

0
//...
var
  f:TextFile;
  s:string;
//...
  ListBox1.Clear;
  AssignFile(f,'nazwa_pliku');
  Reset(f);
  while not Eof(f) do
  begin
    ReadLn(f,s);
    ListBox1.Items.Add(Copy(s,1,Pos(#9,s)-1));
  end;
  CloseFile(f);
//...
0
[losowa nazwa] napisał(a)

dla każdej linii w pliku rób:
wczytaj pierwsze słowo z linii
wsadź to słowo do listbox'a

> 
> Jeśli chcesz gotowca, to pisz tak od razu :> A jeśli nie chcesz, to napisz z czym konkretnie masz problem.

Z tym mam problem "wczytaj pierwsze słowo z linii"

A co do kodu który kolega podał nie działa, wczytuje tylko pierwsze słowo z pierwszej linii i to wszystko

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1