liczby pierwsze w funkcji

0

Witam, moglibyście mi przerobić program z c++ na c#? Będę bardzo wdzięczny :)

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

void sito(int n)
{
  bool *tab = new bool[n + 1];
  for(int i = 0; i <= n; i++)
    tab[i] = true;
  int zakres = floor(sqrt((float)n));
  for(int i = 2; i <= zakres; i++){
    if(tab[i]){
      int j = i + i;
      while(j <= n){
        tab[j] = false;
        j += i;
      }
    }
  }
  for(int i = 2; i <= n; i++){
    if(tab[i])
      cout << i << " ";
  }
  delete tab;
}

int main()
{
  int n;
  cout << "Podaj zakres: ";
  cin >> n;
  cout << "Liczby pierwsze od 2 do " << n << ":" << endl;
  sito(n);
  return EXIT_SUCCESS;
}
0

chyba nie ten dział :P

0

A z czym konkretnie problem?

0

problem z przerzuceniem się na c#, nie dziedzę w tym wcale, w c++ program zrobiłem lecz mam zrobić w c# i chodzi mi po prostu o zamianę komend na c#powskie ;)

0

Ta, jasne...Sam napisałeś...
http://www.matematyka.pl/237214.htm

BTW:Za darmo nic nie dostaniesz :P

0

BTW: Kolejny temat z prośbą "przeróbcie mi": Program obwód i promień koła, funkcja, out r

Przerabiaj, pokaż jak Ci idzie... Próbuj.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1