Restart komputera z uruchomieniem BIOSu

0

Witam,
Czy możliwe jest zresetowanie komputera (za pomocą aplikacji napisanej w .Net) tak, aby przy ponownym uruchomieniu automatycznie przechodził do BIOSu?

Dzięki z góry za odpowiedź.

0

nie

0

:D :D :D :D :D

0

Restart tak, automatyczne uruchomienie biosu po restarcie nie....

0

Nie no, w zasadzie, jakby programowo podmienić bios, to może by się i dało. :D

0
somekind napisał(a)

Nie no, w zasadzie, jakby programowo podmienić bios, to może by się i dało. :D

Idąc tym tropem to dojdziemy do wniosku, że teleportacja też jest możliwa (tylko potrzebujemy komputer kwantowy i odpowiednie łącza) ...

0

uruchom:

   class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            System.Diagnostics.Process.Start("ShutDown", "/r");
        }
    }

a potem ciągle trzymaj 'DEL'

0
emilklim napisał(a)

a potem ciągle trzymaj 'DEL'

Dlaczego DEL?

0

lub inny(zależnie od Biosu na waszej płycie), który pomoże Ci wejść do biosu.

3

No właśnie, rozwiązanie z Delete nie jest uniwersalne.

Ale można napisać program, który wyświetli jakiś straszny obrazek, wtedy użytkownik dostanie zawału i padnie twarzą na klawiaturę wciskając wszystkie przyciski.

1

zdecydowanie Twoje rozwiązanie jest lepsze:

  1. klikasz exe-ka
  2. Wyskakuje morda jakiegoś znienawidzonego gościa (zależy od preferencji politycznych :) )
  3. Podczas gdy system się restartuje user pada twarzą na klawiaturę
0
emilklim napisał(a)

zdecydowanie Twoje rozwiązanie jest lepsze:

  1. klikasz exe-ka
  2. Wyskakuje morda jakiegoś znienawidzonego gościa (zależy od preferencji politycznych :) )
  3. Podczas gdy system się restartuje user pada twarzą na klawiaturę

TO NAJLEPSZY TEKST JAKI DZIŚ PRZECZYTAŁEM ... :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1