witam
mam taka prymitywna mini gierke ale nie o tym jest problem, chce do niej zrobic tabele z dziesiecioma najlepszymi wynikami.
w grze przechodzi sie na kolejne levele i chce zeby w kazdym momencie gracz mogl dodac sie do wynikow.
mniej wiecej chce zeby to tak wygladalo:
wpisujemy nick, naciskami przycisk i do takiej tabeli dodaje nam sie nick z levelem, najpierw pod jedynke pozniej dwojke itd a jak bedzie cala tabela zapelniona to ostatni wynik sie usuwa, reszta sie przesowa w dol a podany nick zapisuje sie jako pierwszy(jesli najwiekszy level)
z levelami pozniej sie pomeczymy.. najpierw chce zeby sam nick sie dodawal..
a najwazniejsze w tym wszystkim to chce zeby po przeladowaniu strony wyniki zostaly

top 10 nick level
1 :
2 :
3 :
4 :
5 :
6 :
7 :
8 :
9 :
10 :

mam takie cos i tu sie zatrzymalem..
uzylem zapisu do pliku ale cos mi nie wyszlo, od 1 do 10 pokazuje mi jeden podany nick a jak podam drugi to sie dopisuje ciag zakow do pierwszego.
jak zrobic zeby nick sie dodawal do tabeli?

 <form action="" method="post">
<p>Podaj nick: </p>
<input type="text" id="nick" name="nick">
<input type="submit" value="Dodaj"> 
<?
$list10 = array('1', '2', '3', '4','5', '6', '7', '8','9', '10');

if (!empty($_POST['nick'])){

//wysylamy do pliku
$nazwa_pliku = "plik.txt";

if (is_writeable($nazwa_pliku))
  {
   if ($plik = fopen($nazwa_pliku, "a"))
     {
     

	 if (fwrite($plik, $nick) !== FALSE) 


        echo "<br>Zapis do pliku zakończył się powodzeniem...";
        else echo "Zapis do pliku się nie powiódł...";

      fclose($plik);

     } else echo "Nie mogę nawiązać połączenia z plikiem...";

  } else echo "Do pliku nie można dopisać informacji lub on nie istnieje...";



   }else
   {echo '<p style="color:red" >bledne dane - podaj nick</p>';
   }
//odczytujemy
$nazwa_pliku = "plik.txt";

if (is_readable($nazwa_pliku))
  {
   if ($plik = fopen($nazwa_pliku, "r"))
     {
      $dane = fread($plik, filesize($nazwa_pliku));
      
      if ($dane === FALSE) 
	    echo "Odczyt danych z pliku nie powiódł się...";
        else {
		echo "jestes na liscie: ".$dane."<br />";
		
		?>
<table border="1" >
            <tr>
                <td >top 10</td>
                <td>nick</td>
				<td>level</td>
            </tr>
 <?
            for($i=0; $i<10; $i++)
            {
                     echo
			'<tr>
                <td>'. "$list10[$i]".' :</td>
                <td>'.$dane.'</td>
                <td> <!--tu level ale to pozniej--> </td>
		    <tr>';
            }
?>
 </table>
<?		
		
		
		
		
}
      fclose($plik);

     } else echo "Nie mogę nawiązać połączenia z plikiem...";

  } else echo "Z pliku nie można odczytać informacji lub on nie istnieje...";



?>