Memo i edit!

0

Witam!
Chce zrobić taki prosty edytor, że mam edit i memo. W memo mam tekst np.
"Jestem Danon910 potrzebuje pomocy!"
I że np. jak wpisze nick "Danon910" w Edit żeby sie pojawiał w okreslonym miejscu na Memo.
Da radę?
Proszę o rady!
Dziękuje!

0

Poczytaj o funkcji Pos() i insert()

0

A mozna jakis przykład czy cos?

0

Kolejny z zablokowanym google ;/ A dziwne, z hosta nie wynika, że nadajesz z Egiptu.

Pos Insert

0

Co z tego ze mi dacie link jak ja z tego kompletnie nic nie kumam.
Powiedzcie jak co zrobic.. :(

0

Zacznij więc od podstaw programowania: Kompendium

0

dajcie jakis przyklad z memo i edit to pozniej sobie poradze!!!

madmike napisał(a)

Twój poprzedni temat: http://4programmers.net/Forum/Kosz/175086-paint_mini wylądował w koszu za "oczekiwanie" aż ktoś da kod. Zadawaj konkretne pytania, próbuj albo ten też tam wyląduje.

0

PYTANIE:
Jak zrobic tak, zeby odnosnik z edit wrzucal sie do okreslonej linijki i miejsca z tekstem ktory sie napisze na edit!
Proszę o przykłady bo zaraz sie zatłuke... ;(

0

Olesio podał Ci odpowiednie odnośniki do procedur - masz tam przykłady. Pisz sobie metodą prób i błędów, to najlepsza metoda na naukę tylko i wyłącznie w obrębie twojej osoby, bez udziału osób 3cich, btw. czytaj notki moda, bo zaraz temat poleci do kosza.

0

CZYTAM!
tylko to mnie wkurza, przykładu nie podacie a do jakis pierdół od 0 to umiecie!
tacy jestescie geniusze...

0
 
var
  SubStr:String;
begin
SubStr:='PanBorman';
if Pos(SubStr,Edit1.Text)>0 then
  Memo1.Lines.Insert(0,SubStr);
end;

Masz i nie płacz. Tylko się weź za naukę, skoro chcesz być programistą ;) Powodzenia

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1