Dopisanie linijki tekstu do pliku TXT

0

Witam, mam pewien problem. Chciałbym zapisać pewien tekst do ostatniej linii pliku .txt
Kombinowałem już coś z Writeln, ale program kasował całą zawartość pliku i zapisywał tylko to co było podane w Writeln.
A ja chciałbym aby program po prostu zapisał dany tekst na końcu pliku bez kasowania już istniejącego, dlatego proszę o pomoc.
PS. Myślę że napisałem zrozumiale.

0

Myślę, że nie szukałeś.

append
0

Dzięki ci wielkie, widocznie nie umiem szukać.
[EDIT]
Tylko plik jest tworzony od nowa, a ja bym chciał żeby dodał mi tekst do zapisanego już pliku bez jego kasacji.
Jeśli nie kapujecie to patrzcie:

Mam plik z takim tekstem:
Jakiś tekst
Jakiś tekst

I chcę żeby program mi do tego DOPISAŁ:
Jakiś tekst
Jakiś tekst
Dopisany tekst

1

Jezu drogi:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
oSL : TStringlist;
begin
    oSL := TStringlist.Create;
       if FileExists('C:\plik.txt') then oSL.LoadFromFile('C:\plik.txt');
          oSL.Add(Edit1.Text);
       oSL.SaveToFile('C:\plik.txt');
    oSL.Free;
end;
0

Dzięki, o to chodziło :)
Sorry za moją "latencję" w myśleniu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1