Sprawdzanie czy JavaScript został wykonany - WebBrowser

0

Jak sprawdzić kiedy jakiś skrypt JavaScript zakończy swoje działanie? Chodzi mi tutaj o WebBrowser i Delphi, nie mam dostępu do kodu skryptu.

0

SZUKAJ...

http://www.delphidabbler.com/articles?article=22 - opisane jest jak wywołać jakąś funkcję w delphi z kodu javascript. Samo http://www.delphidabbler.com/ już bodajże ci podawałem, przejrzyj sobie - dużo ciekawych informacji...

0

Dżizus, jak wywołać jakąś funkcję javascript z poziomu delphi to ja umiem, mi chodzi o albo sprawdzenie z poziomu delphi (WebBrowser) czy skrypt się wykonał, albo sprawdzenie z poziomu Javascript czy skrypt się wykonał. Skrypt który chcę sprawdzić przy wykonywaniu wymaga kilku sekund oczekiwania, a ja chcę wiedzieć kiedy on się całkowicie wykona. Oczywiście chodzi mi o skrypt javascript.

0

Nie masz innego wyjścia niż:

  1. w momencie kończenia funkcji w javascript wywołać funkcję delphi, informując, że coś zostało zakończone
  2. w timerze/wątku sprawdzać czy np. w textarea znalazł się juz oczekiwany tekst wpisany tam przez javascript (czyli wykryć zmiany robione przez js)
  3. Innej możliwości brak...

BTW: link, który podałem to nie "jak wywołać javascript z poziomu delphi" tylko "jak wywołać funkcję delphi z poziomu javascript"

0

Źle mnie zrozumiałeś. Pracuję na delphi, nie js. Przetwarzanie funkcji js którą wywołuję z poziomu delphi zajmuje kilka sekund. 2 propozycja którą podałeś odpada, a pierwsza tyczy się js. Moje pytanie jest takie: jak w momencie kończenia funkcji javascript wywołać funkcję delphi, np. informując, że funkcja javascript została zakończona? Chodzi mi o wywołanie funkcji w delphi z poziomu delphi po ukończeniu js, a nie z poziomu javascript.

0
madmike napisał(a)
  1. Innej możliwości brak...

Dwa oddzielnie działające środowiska, całkowicie odmienne, nie mające na siebie żadnego oddziaływania?

  1. muszą albo chcieć same poinformować o zmianie (wywołać funkcję z drugiego środowiska) (OD STRONY JS)
  2. muszą umieć zauważyć zmiany w drugim środowisku (sprawdzać co pewien czas czy coś się zmieniło) (OD STRONY DELPHI)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1