prośba o sprawdzenie kodu

0

Witam!
Napisałem grę, ale niestety wyskakują błędy. Z większością się uporałem, ale z kilkoma nie wiem jak sobie poradzić. Oto kod i błędy:
http://wklej.org/id/478061/

0

Tak się nie tworzy tablic:
static int pilot[];

Co ma oznaczać dla tablicy intów coś takiego:
cin >> pilot; ?

Tak się nie deklaruje funkcji:
int samoloty (*wsk1, *wsk2, *wsk3); Gdzie typy argumentów?

Nie można deklarować/definiować jednej funkcji w innej

//to tak na szybki pierwszy rzut oka

0
byku_guzio napisał(a)

Tak się nie tworzy tablic:
static int pilot[];

Co ma oznaczać dla tablicy intów coś takiego:
cin >> pilot; ?

To jak mogę zdefiniować taką tablicę? Chciałem żeby można było coś wpisać.

0

Podaj wielkość tablicy i wczytuj pokolei do każdego elementu

0

Tablica na stosie musi mieć stały rozmiar, poza jednym wyjątkiem(na który pozwala gcc) ten rozmiar musi być stały, znany na etapie kompilacji.
static int pilot[100];
jak chcesz coś tam wpisać to dajesz
cin>>pilot[indeks_pod_który_chcesz_wpisywać];

0

Poprawiłem kod: http://wklej.org/id/478079/ . Problemy jeszcze występują w linijce 49, 54, 82, 112, 140.

0

Po koncu kazdego switcha tutaj daj break;. Czytałeś o enumach? Chyba ich chcesz wykorzystać. Każda z zmiennej globalnej: anglia, szkocja itp. ma wartość 0, czyli wszystkie mają te same wartości. Funkcji nie deklaruje się w mainie. To tylko tyle.
PS. Czemu mnozysz tablicę w 107?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1