Sendmessage Do gry [mysz]

0

czesc czy dam rade uzyskac taki kod w którym ustawie punkt 1 czyli np x5 y5
i do tego aby mysz klikała w tym momencie i przytrzymujac prawy myszy wędrowała do punktu 2 np y7 x5 ? ;P

0

Tak, jak bardzo się postarasz to dasz radę.

0

hmm a są gdzies podobne kody które mogą mi pomóc lub byś mi olesio pomógł ? :D

0

podstawy delphi + google(mouse_event + SetCursorPos ); i napiszesz to w 5min sam.
a pytanie nadaje sie tylko do dzialu Newbie. Tam zadawaj reszte swoich pytan jesli nie chcesz zeby Twoje post byly usuwane.
z reszta juz gdzies ostatnio widzialem to pytanie:P

0

Mialem zedytowac post, ale zadałeś w końcu precyzyjniej postawione pytanie. Pogoogluj o funkcjach: SetCursorPos, GetCursorPos
oraz Mouse_Event. Przy ich użyciu zasymulujesz poruszanie jak i klikanie czy trzymanie przycisków myszki. A poza tym, już chyba dzisiaj był taki post. Natomiast nie wiem, czy SendMessage może wysłać jakieś komunikaty związane z myszką. Chyba raczej tylko
te, które związane są z opuszczaniem i wchodzeniem kursora w obszar kontrolki. I o takie podstawy pytaj zawsze w dziale Newbie.

0

a skoro jest to takie łatwe czy pomógł by mi ktoś i podał chociaż połowę kodu ? :D

0

w tym momencie proszisz nas o gotowca. gotowcow sie nie dostaje, cyba ze sie zaplaci > dzial Praca.
czemu nie napiszesz tego sam jesli Ci zalezy? czyzby Ci sie nie chcialo ;>

0

jeżeli bym chciał jakiś porządny program to bym tam to napisał, ale wiem że kod którego potrzebuje jest prosty i dla was trwa pisanie takiego kodu 3 minuty wiec poprosiłem tutaj :D

0

cale zycie bedziesz tak ludzi prosil o te 3 minuty...? nic sie nigdy nie nauczysz z takim podejsciem. Tobie to zajmie 5 + czegos sie nauczysz.

2

cimak: on się zcwanił i na priva mi spamuje. flaq1991: pisz na forum zawsze, bo PMki można tutaj po prostu przeoczyć
dopóki się nie sprawdzi e-maila. A i sam sprawdziłem czy aż takie to trudne. Tobie się po ptostu nie chce samodzielnie
chwile pomyśleć. Poniższy kod u mnie eleganco zaznacza ikonkę IrfanView na pulpicie, bo podałem w tym kodzie takie
współrzędne, jakie pokazal mi stary programik TDWinInfo. Poza tym takie pisanie "dajcie chociaż połowę kodu" - no to
po prostu żałosne trochę. Powinienem Tobie podać po beginie pierwsze 5 linijek i co dalej byś pytał co dalej. Przecież,
nie chce mi się tego sprawdzać, ale mogę się założyć o dowolne pieniądze, że w google na pewno znalazł byś opisy w
jaki spsoób w Delphi użyć tych funkcji, o których wspominaliśmy. Tobie się po prostu nie chce samodzielnie nic robić.
Po tej odpowiedzi, zaraz będą kolejne pytania. Ale pętlę i ewentualnie inne dopracowania kodu to już sobie zrób sam.
Ech, Wy leniuchy, zobaczycie, ktoś niedługo zostanie tutaj nowym modem - to takie posty pewnie wylądują w koszu.
Ostatni raz pomagam na takie lenistwo, bo sam sprawdziłem ten kod i tak dla siebie to już go wkleiłem w całości, bo
wcześniej myślałem, że Mouse_Event "potrzebuje" jeszcze wcześniej funkcji GetCursorPos - lecz jest to tutaj zbędne.

//...
var
  Start_P, Stop_P : TPoint;
begin
  Start_P.X := 154;
  Start_P.Y := 386;
  Stop_P.X := 218;
  Stop_P.Y := 452;
  Application.Minimize;
  SetForeGroundWindow(FindWindow('progman', nil));
  SetCursorPos(Start_P.X, Start_P.Y);
  Mouse_Event(MOUSEEVENTF_ABSOLUTE or MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, Start_P.X, Start_P.Y, 0, 0);
  SetCursorPos(Stop_P.X, Stop_P.Y);
  Mouse_Event(MOUSEEVENTF_ABSOLUTE or MOUSEEVENTF_LEFTUP, Stop_P.X, Stop_P.Y, 0, 0);
end;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1